Op woensdag 8 oktober vond in het Kyocera Stadion de eerste editie van het Azivo ADO Den Haag G-toernooi plaats. Maar liefst acht jeugdteams, bestaande uit jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, streden op vier velden tegen elkaar in wedstrijden die elk 12 minuten duurden. Bijna de gehele selectie van ADO Den Haag deed mee aan het toernooi. Na de officiële opening van Lex Schoenmaker werden de selectiespelers van ADO Den Haag door middel van een spel ingedeeld bij de deelnemende teams. De selectiespelers fungeerde als coach of medespeler gedurende het toernooi. Nadat de speaker van het toernooi Kees Jansma het startsein had gegeven konden de teams van start.

De wedstrijden vonden plaats op een kwart veld en waren erg spannend. Een aantal wedstrijden moesten zelfs met penalty’s worden beslist. Na de finales bleek dat d.v.v. Delft het sterkste team van de dag had en zij gingen er met de eerste prijs vandoor. Maar meedoen was vandaag belangrijker dan winnen en de Azivo Fair Play Cup voor het sportiefste team werd gewonnen door ESTO. De prijzen werden uitgereikt door Henk Fraser en ambassadeur van het toernooi Mike van Duinen. Uiteindelijk kregen alle deelnemers nog een mooie medaille als aandenken aan een schitterende dag.

Het is de bedoeling dat het Azivo ADO Den Haag G-toernooi een jaarlijks evenement wordt. ADO Den Haag wil daarmee jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking de kans geven in een echt stadion te voetballen. Het was een succesvolle dag met alleen maar winnaars!