PSV 3 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zaterdag 27 januari 2018 19:30u
  • Sportpark De Herdgang
ADO Den Haag Vrouwen had zich een betere start van de tweede seizoenshelft gewenst. Op bezoek bij PSV trok de thuisploeg na een boeiend schouwspel aan het langste eind: 3-0.

Na de winterstop en een interlandperiode hervatte de vrouwenploeg vrijdagavond de tweede helft van het seizoen 2017-2018 tegen PSV. Op De Herdgang creëerde ADO Den Haag Vrouwen de eerste mogelijkheid van het treffen. Een steekbal tussendoor van Victoria Pelova bereikte Shanique Dessing, die op haar beurt Suzanne Admiraal vond. Helaas was de aanname van laatstgenoemde net niet nauwkeurig genoeg.

Nog binnen de eerste tien minuten kwam de thuisploeg aan de leiding. Vanity Lewerissa had haar vizier op scherp staan en schoot de bal langs Barbara Lorsheyd: 1-0. Een vroege domper voor het team van trainer Arend Regeer, dat in de daaropvolgende fase wel bijna op gelijke hoogte kwam toen een verkeerde terugspeelbal van de Eindhovenaren op een haar na naast het doel van keepster Angela Christ dwaalde.
In de gelijkopgaande periode die volgde wist doelvrouw Lorsheyd een schot van Lewerissa fraai te pareren. Namens de Hagenaars leek Shanique Dessing op slag van rust de touwen te bollen, waar het niet dat de dienstdoende arbiter voor buitenspel floot. Zo eindigde een helft waarin de Noord-Brabanders een licht overwicht hadden met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Koud uit de kleedkamers gekomen was het PSV dat in de tweede helft de beste kansen kreeg. Zo belandde een vrije trap van Aniek Nouwen vanaf randje zestien op het dak van het doel en zorgde Lorsheyd er middels twee uitstekende reddingen voor dat PSV de marge - tot tweemaal toe - niet wist te verdubbelen. Aan de andere kant van het veld werd een vrije trap van Victoria Pelova maar net naast getikt door Sabine Kuilenburg en voorkwamen de vingertoppen van Christ een doelpunt van Romy Speelman, die een mooi afstandsschot in huis had.

Halverwege het tweede bedrijf rende Pelova op snelheid op het vijandelijke doel af. Christ bracht ternauwernood redding en moest een minuut later wederom handelend optreden toen de in het veld gekomen Vesna Veltrop een poging op doel ondernam.
Helaas bleek PSV in de laatste twintig minuten de langste adem te hebben. In de zeventigste minuut legde Lewerissa de bal terug op Sofia Nati. De Griekse nieuweling aan Eindhovense zijde stond op dat moment, in tegenstelling tot een eerder moment in dezelfde aanval, niet meer buitenspel en bracht de tussenstand met een intikker op 2-0.

De eindstand werd bepaald op 3-0 toen de rebound uit een vrije trap van invalster Lucie Akkerman werd benut. Lorsheyd en Allyssa Daal deden er nog alles aan om de tegentreffer te voorkomen, maar het mocht helaas niet baten.

Karakteristiek:

PSV – ADO Den Haag Vrouwen 3 - 0 (1 - 0)

Scoreverloop: 9. Vanity Lewerissa 1-0, 70. Sofia Nati 2-0, 87. Lucie Akkerman 3-0

Scheidsrechter: L. Tissingh

Gele kaart: 35. Kristina Erman, 55. Suzanne Admiraal