ADO Den Haag 0 - 3 FC Groningen
  • Zaterdag 02 december 2017 18:30u
ADO Den Haag is zaterdagavond met forse cijfers onderuit gegaan tegen FC Groningen. In het Cars Jeans Stadion stond er een 0-3 eindstand op het scorebord. Doelpuntenmakers waren Ritsu Doan, Oussama Idrissi en Juninho Bacuna. Dat betekende de tweede nederlaag op rij voor de ploeg van coach Fons Groenendijk.
Bij ADO Den Haag de nodige wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Vitesse. Tom Beugelsdijk liep deze week een blessure op tijdens de training. Thomas Meißner verving hem. Tyronne Ebuehi en Lex Immers waren beide geschorst. Op hun plekken speelden respectievelijk Trevor David en Donny Gorter. In de spits kreeg Bjørn Johnsen de voorkeur boven Erik Falkenburg.
In de eerste twintig minuten gebeurde er weinig. Het tempo lag laag waardoor beide teams nauwelijks voor de doelen verschenen. Pas na 26 minuten kon het publiek opveren. Een voorzet van links van Nasser El Khayati werd panklaar afgeleverd op het hoofd van Johnsen. Zijn kopbal miste kracht. Even daarna was El Khayati zelf bijna succesvol. Hij mocht opstomen richting de vijandelijke zestien en werd daarbij niet aangepakt. De middenvelder kon daarom uithalen. Zijn inzet zeilde net naast de paal.

Naarmate het rustsignaal dichterbij kwam, werd Groningen gevaarlijker. Door uitstekend verdedigend ingrijpen voorkwamen Wilfried Kanon en Meißner grote kansen. Maar in blessuretijd moesten zij toekijken toen Gorter de bal niet onder controle kreeg vlak voor het doel van Robert Zwinkels. Daardoor kon Doan opeens schieten en dat deed hij doeltreffend: 0-1 op slag van rust.
De tweede helft begon rustig, maar uit het niets besloot Idrissi op doel te schieten vanuit de middencirkel. Zwinkels keek de bal naast. Diezelfde Idrissi had even later alsnog de 0-2 op zijn schoen, maar dit keer redde Zwinkels. In de rebound ramde Jesper Drost nog op de paal.
Dat bleek voor ADO Den Haag sein er een tandje bij te zetten. In het middengedeelte van de tweede helft kreeg de thuisploeg ook enkele aardige kansen via Johnsen, Kanon en Duplan. Het was echter Groningen dat wel scoorde. ADO Den Haag kon de bal niet wegwerken uit de zestien. Zodoende pikte Idrissi de bal op en met een ferme uithaal zorgde hij voor de 0-2. Johnsen was nog twee keer dichtbij een tegengoal, maar hij viel er aan de andere kant in via Bacuna. 0-3 was de eindstand.

Na veertien wedstrijden heeft ADO Den Haag zeventien punten. Daarmee staat er voorlopig elfde. Volgende week weer een wedstrijd op zaterdagavond voor ADO Den Haag. Op 9 december staat het uitduel met FC Twente op de rol. De aftrap in de Grolsch Veste wordt om 20.45 uur verricht.