ADO Den Haag 2 - 2 Feyenoord
  • Zondag 05 november 2017 12:30u
Lang leek ADO Den Haag op weg naar een mooie 2-1 overwinning op landskampioen Feyenoord. Door een goal in de slotfase van Karim El Ahmadi werd het toch nog 2-2. ADO Den Haag was in de eerste helft op achterstand gekomen via Nicolai Jørgensen. Dankzij een wereldgoal van Aaron Meijers werd het 1-1. Wilfried Kanon zette de ploeg van trainer Fons Groenendijk weer op voorsprong. Maar uiteindelijk bleef het dus bij dat punt, hoewel Feyenoord in blessuretijd nog kansen kreeg op de zege.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks onderweg toen Feyenoord al op voorsprong kwam. Rechtsback Bart Nieuwkoop, die regelmatig mee opstoomde, was directe tegenstander Melvyn Loreznen te snel af. Nieuwkoop gaf strak voor op Jørgensen, die via binnenkant paal de 0-1 binnen kopte.

Ondanks de vroege achterstand raakte ADO Den Haag niet van de leg. In de achtste en twaalfde minuut kreeg Lex Immers twee aardige kansen, zonder het gewenste resultaat. Ook Feyenoord was een aantal keer dichtbij een tweede treffer via Jørgensen (twee keer) en Steven Berghuis, die twee minuten voor rust de 0-2 had moeten maken, maar hij schoof de bal naast.

0-1 leek de ruststand te worden. Totdat ADO Den Haag vlak voor de pauze een vrije trap aan de rechterkant kreeg. Die werd snel genomen door Sheraldo Becker. Hij bediende Immers. Zijn voorzet werd half weggewerkt door keeper Brad Jones. Uiteindelijk kreeg Meijers de bal voor de voeten. Via een combinatie met Danny Bakker en Nasser El Khayati ontving Meijers de bal opnieuw. Hij aarzelde niet en schoot keihard binnen. Een goal van wereldklasse. Met de 1-1 stand zochten de teams de kleedkamers op.

Direct na rust moest Robert Zwinkels twee keer in actie komen om nog een tegengoal te voorkomen. De doelman bracht redding op pogingen van Berghuis en Sam Larsson. Daarna brak er een fase aan met veel Haagse druk. Dat mondde uit in kansen voor Erik Falkenburg (kopbal op keeper af) en voor Lorenzen (schot in zijnet). In de 55e minuut kon ADO Den Haag wel juichen. Een voorzet van Meijers werd met het hoofd van Falkenburg verlengd tot bij Kanon, die op zijn beurt binnenknikte: 2-1.

De beste mogelijkheden voor Feyenoord om op gelijke hoogte te komen, kreeg het vlak na de 2-1. Zo moest Zwinkels ingrijpen op twee inzetten van Karim El Ahmadi en zag hij ook Berghuis net over mikken. Daarna ging het tempo bij de Rotterdammers omlaag en bleef de Haagse defensie vrij eenvoudig overeind. Pas in de 72e minuut was Feyenoord weer dreigend met een schot, dat een paar meter naast ging van Tonny Vilhena.
Toen het Haags Kwartiertje inging had Tyronne Ebuehi een mooi geplaatst schot in huis, maar die werd helaas geblokt. Even later was Becker dichtbij de 3-1. Zijn volley ging helaas voorlangs. Uit het niets maakte Feyenoord de 2-2. El Ahmadi legde wat verdedigers in de luren en vond de korte hoek. In blessuretijd kwam ADO Den Haag nog goed weg toen Feyenoord een paar grote kansen om zeep hielp. Zo bleef het bij dat verdiende punt voor de thuisploeg.

ADO Den Haag heeft nu veertien punten verzameld. Dat gebeurde in elf wedstrijden. Volgende week geen competitievoetbal vanwege de interlandbreak. Daarna komt ADO Den Haag weer in actie in het eigen Cars Jeans Stadion. Op zondag 19 november is Heracles Almelo de tegenstander. Ook dan wordt er om 12.30 uur afgetrapt.