NAC Breda 0 - 1 ADO Den Haag
  • Zaterdag 30 september 2017 18:30u
  • Rat Verlegh Stadion

Lang leek de wedstrijd tussen NAC Breda en ADO Den Haag op een 0-0 af te stevenen. Maar tien minuten voor tijd schoot Tom Beugelsdijk de formatie van coach Fons Groenendijk naar de zege: 0-1. Ondanks een hectische slotfase bleef het bij die ene goal. Daarmee is ADO Den Haag als vier competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag.

In de basis van ADO Den Haag weinig verrassingen. De enige wijziging ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Sparta was Edouard Duplan. Hij verving op de linksbuitenpositie Erik Falkenburg. Hij viel in de rust wel in (voor Bjørn Johnsen die een gebroken neus opliep).

Het begin van de wedstrijd was stormachtig. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen de nodige kansen. De eerste twee waren voor ADO Den Haag. Afstandsschoten van Nasser El Khayati en Lex Immers gingen nipt over. Na negen minuten kwamen de bezoekers goed weg. NAC’er Mounir El Allouchi raakte via de lat de paal. Diezelfde paal stond bij de rebound van voormalig ADO Den Haag-speler Giovanni Korte weer in de weg voor de ploeg uit Breda. Een paar minuten later moest Robert Zwinkels ingrijpen bij een pegel van James Horsfield.
Vanaf minuut twintig brak er een fase aan van veel druk op het Haagse doel. Er ontstonden een paar hachelijke momenten voor de neus van Zwinkels, maar ADO Den Haag bleef overeind. Vlak voor rust creëerde het zelf nog een aardige mogelijkheid via een schot uit de tweede lijn van Immers, die door keeper Mark Birighitti over getikt werd. In blessuretijd greep Zwinkels nog in op een puntertje van Menno Koch. Ruststand 0-0.
In de tweede helft gebeurde er een stuk minder dan voor de pauze. De spaarzame kansen die er gecreëerd werden, waren wel gevaarlijk. Zoals in de 53e minuut, toen NAC binnen enkele seconden op Zwinkels schoot, een schot geblokt zag en naast mikte.
Toen het Haags Kwartiertje aanbrak kreeg ADO Den Haag direct een grote mogelijkheid de score te openen. Uit een corner van El Khayati vond Falkenburg de lat. Vijf minuten later kon ADO Den Haag wel juichen. Een hoekschop belandde bij de tweede paal bij Beugelsdijk, die al glijdend de 0-1 tegen de touwen werkte. Ondanks een hectische slotfase bleef ADO Den Haag overeind. Met drie punten terug naar Den Haag!

Voorlopig is ADO Den Haag gestegen naar een zevende plek op de ranglijst. Uit zeven duels zijn tien punten behaald. Komende week geen Eredivisie vanwege de interlands. Op zondag 15 oktober staat voor ADO Den Haag de volgende wedstrijd pas op de rol. Dan komt Excelsior op bezoek in het Cars Jeans Stadion. De aftrap is dan om 16.45 uur.