ADO Den Haag 4 - 1 SBV Excelsior
  • Zondag 14 mei 2017 14:30u
Met een heerlijke 4-1 overwinning op Excelsior heeft ADO Den Haag het seizoen in stijl afgesloten. Bij rust stond het al 3-1 door goals van Sheraldo Becker, Mike Havenaar en Nasser El Khayati. Na de pauze zette Wilfried Kanon de eindstand op het scorebord. Door deze overwinning eindigt ADO Den Haag als elfde in de Eredivisie.
Voor de wedstrijd was er traditiegetrouw een minuut applaus voor degenen die ons dit jaar zijn ontvallen. Daarna werd Danny Bakker gehuldigd voor het feit dat hij tegen Excelsior zijn honderdste officiële wedstrijd voor ADO Den Haag speelde.
Excelsior was in de beginfase de betere ploeg. De Rotterdammers waren vrijwel constant voor het doel van Robert Zwinkels te vinden. De grootste kans kwam na vijf minuten op naam van Khalid Karami. Hij schoot een halve meter over. Hoewel Excelsior gevaarlijker was, maakte ADO Den Haag de openingstreffer. Dat gebeurde via een counter. El Khayati bediende Dion Malone, die op zijn beurt de bal meegaf aan Becker. De rechtsbuiten mikte raak in de lange hoek.
Excelsior liet zich niet uit het veld slaan en ging nadrukkelijk op zoek naar de 1-1. En die vond het ook na twintig minuten spelen. Een vrije trap van Ryan Koolwijk werd teruggelegd op Fredy Ribeiro. Zijn inzet werd door Jeffrey Fortes met de hak verlengd: 1-1.
Het was ADO Den Haag dat met een voorsprong de rust inging. In de 25e minuut had Tyronne Ebuehi een strakke voorzet in huis op Havenaar, die met een snoekduik binnen kopte. El Khayati zette de stand op 3-1. Met een mooie sleepbeweging legde hij een verdediger in de luren. De middenvelder vond de verre hoek.
Na rust liep ADO Den Haag uit naar een 4-1 voorsprong. Met ruim een uur op de klok kreeg Kanon de bal voor de voeten na een ouderwetse scrimmage voor de goal. De Ivoriaan gaf het beslissende tikje voor de vierde Haagse treffer. Na de 4-1 gebeurde er niet veel meer. Excelsior was niet meer bij machte ADO Den Haag nog aan het wankelen te brengen. De thuisploeg werd alleen nog gevaarlijk met afstandsschoten van Randy Wolters en Aaron Meijers. Bij 4-1 zou het dus blijven. De elfde overwinning van het seizoen.

ADO Den Haag is door de zege gestegen naar de elfde plek op de ranglijst. Uit 34 wedstrijden heeft de formatie van trainer Fons Groenendijk 38 punten behaald. Naast de elf overwinningen waren er vijf gelijke spelen en achttien nederlagen. De Hagenaars eindigden vorig seizoen ook al als elfde.