AZ 4 - 0 ADO Den Haag
  • Zondag 19 maart 2017 16:45u
  • AFAS Stadion
ADO Den Haag heeft de zege op NEC geen goed vervolg kunnen geven. Zondagavond ging de ploeg van trainer Fons Groenendijk met 4-0 ten onder bij AZ. Het was een duel waarin ADO Den Haag niets had in te brengen tegen de Alkmaarders, ook gezien het feit dat het bij rust al 3-0 stond. In de laatste fase probeerde de Hagenaars onder aanvoering van Randy Wolters de achterstand wat dragelijker te maken, maar de lukte niet meer.
Bij ADO Den Haag twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen NEC. Tom Beugelsdijk zit een schorsing uit. Hij werd vervangen door Thomas Meißner. Wilfried Kanon keerde juist weer terug van een schorsing. Daarmee schoof Danny Bakker een linie naar voren. Tom Trybull moest daarom weer plaatsnemen op de bank.
In de eerste helft had ADO Den Haag niets in te brengen tegen AZ. De thuisploeg controleerde het duel en zette zo nu en dan even goed aan. Nadat eerst Alireza Jahanbakhsh een kans liet liggen, zorgde Dabney Dos Santos in de zevende minuut wel voor de 1-0. Na een aanval over vele schijven rondde hij af in de lange hoek. Diezelfde Dos Santos maakte in de dertiende minuut ook de 2-0. De rest van het eerste bedrijf kabbelde wat voort, totdat AZ in de 34e minuut de derde treffer maakte. Dat gebeurde door een mooi lobje van Joris van Overeem. Met de 3-0 tussenstand gingen beide teams rusten.
De tweede helft toonde hetzelfde beeld als de eerste helft. AZ trok aan de touwtjes en ADO Den Haag was totaal niet bij machte iets aan de achterstand te doen. Het werd zelfs nog erger voor de mannen van Groenendijk, want na een uur spelen maakte Fred Friday, na een subtiel hakje van Van Overeem, er 4-0 van. Heel veel meer gebeurde er daarna niet meer. Alleen met het inbrengen van Wolters kreeg ADO Den Haag wat inspiratie. Hij schoot zelf ruim naast en stelde Guyon Fernandez in staat te scoren, maar de spits zag voormalig ADO Den Haag-keeper Tim Krul eenvoudig redden. Na 93 minuten floot arbiter Janssen af: 4-0 voor AZ.

ADO Den Haag is door de nederlaag nu de voorlaatste ploeg op de ranglijst. Uit 27 wedstrijden zijn 22 punten behaald. Het gat naar hekkensluiter Go Ahead Eagles bedraagt twee punten. Vanwege de interlands komende week geen Eredivisievoetbal. Daarom komt ADO Den Haag pas op 2 april weer in actie. Dan komt Roda JC op bezoek in het Kyocera Stadion. De aftrap is om 14.30 uur.