ADO Den Haag 1 - 1 FC Twente
  • Vrijdag 24 februari 2017 20:00u
ADO Den Haag heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Daarmee behaalde de formatie van trainer Fons Groenendijk het eerste punt van 2017. De Hagenaars kwamen nog op 1-0 via Ruben Schaken. Voor de pauze maakte Enes Ünal er namens Twente alweer 1-1 van. In de tweede helft zorgden een gebrek aan kansen dat het bij dat gelijkspel bleef.
Tijd om even af te tasten namen beide teams niet. Al vanaf de aftrap klapten de spelers er vol op. Voor FC Twente resulteerde dat al na twee minuten in een goede kans voor Ünal, die na een mooie actie van Dylan Seys net over kopte. In de tegenstoot had Danny Bakker de openingstreffer op zijn schoen. Hij strafte een verkeerde terugspeelbal van Stefan Thesker bijna af, maar de middenvelder mikte een paar meter over.
Na de eerste vijf minuten had ADO Den Haag iets meer het initiatief. De mannen van Groenendijk zetten goed druk op de helft van de tegenstander. En dat leverde ook succes op. Want in de twaalfde minuut vond Schaken het net. Op links stoomde Dion Malone op, die op zijn beurt Guyon Fernandez bediende. Het schot van de spits werd gered door keeper Nick Marsman. Voor de rebound stond Schaken echter op de goede plek: 1-0.
ADO Den Haag kon slechts een kwartier van de voorsprong genieten. In een van de spaarzame gevaarlijke momenten voor het doel van Robert Zwinkels was het namelijk gelijk raak voor FC Twente. Met een verkapt schot op de rand van het zestienmetergebied wist Ünal zijn ploeg op gelijk hoogte te zetten. Direct na de aftrap had Fernandez ADO Den Haag weer aan de leiding kunnen brengen, maar Marsman had een goede reflex in huis. Daarna werden er geen kansen meer gecreëerd. Met 1-1 zochten de teams de kleedkamers op.
In de tweede helft ging ADO Den Haag wat meer achterover leunen. Het zinspeelde op een foutje van Twente om dan snel uit te breken. Maar dat gebeurde amper. Geen enkele keer kreeg de thuisploeg een echte uitgespeelde kans. Aan de andere kant stichtten de Tukkers wel wat gevaar. Seys schoot een paar centimeter over en Fredrik Jensen zag Zwinkels redden op zijn inzet. ADO Den Haag wilde wel voor de winst gaan, maar het was niet bij machte het Twente echt lastig te maken. Alleen in de allerlaatste seconde ging een vrije trap van Nasser El Khayati nog voorlangs. Daardoor bleef het bij 1-1. Het eerste punt voor ADO Den Haag in 2017.

Na 24 wedstrijden heeft ADO Den Haag achttien punten behaald. Daarmee staat het één punt achter de nummer zeventien van de ranglijst Excelsior. Volgende week speelt ADO Den Haag een uitwedstrijd bij de nummer vier van de Eredivisie FC Utrecht. Dat duel wordt op zondag 5 maart gespeeld. De aftrap in de Galgenwaard is om 14.30 uur.