ADO Den Haag 0 - 1 Feyenoord
  • Eredivisie
  • Zondag 19 februari 2017 16:45u
  • Cars Jeans Stadion
Lang wist ADO Den Haag knap stand te houden tegen koploper Feyenoord. Maar het leverde zondagavond geen punten op. Dankzij een doelpunt van Karim el Ahmadi gingen de Rotterdammers er met de volle buit vandoor in het Kyocera Stadion. Een slotoffensief van ADO Den Haag kon ook niets meer uitrichten. Desalniettemin een nederlaag met perspectief voor de Hagenaars.

Trainer Fons Groenendijk voerde de nodige wisselingen in het elftal door ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ernestas Setkus pakte in dat duel rood, waardoor hij tegen Feyenoord geschorst was. Robert Zwinkels verving hem. In het centrum van de defensie stond Wilfried Kanon naast Tom Beugelsdijk. Dat ging ten koste van Thomas Meißner. Aaron Meijers begon als linksback, waarmee hij voor het eerst sinds september weer in actie kwam voor ADO Den Haag. Op het middenveld geen Tom Trybull, die kampte met een liesblessure. Donny Gorter verving hem. Ook geen Randy Wolters. Zijn plek werd ingenomen door Édouard Duplan.
Vlak voor de wedstrijd mocht het publiek nog afscheid nemen van Martin Hansen, de keeper die afgelopen zomer naar het Duitse Ingolstadt vertrok. De eerste helft was gelijkopgaand. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Met name ADO Den Haag speelde goed georganiseerd en hard werkend. Het gaf daardoor geen kansen weg in de eerste 45 minuten. Zelf kreeg de formatie van Groenendijk wel twee goede mogelijkheden. In de 32e minuut stoomde Tyronne Ebuehi via een counter door op de rechterkant. Zijn uitstekende voorzet kwam bij Guyon Fernandez terecht, maar die maaide half over de bal heen. Daarna werd een inzet van Gorter geblokt. Twee minuten later legde Duplan aan op ‘randje’ zestien. Het schot van de Fransman werd knap uit de goal gehouden door doelman Brad Jones. Met een 0-0 stand gingen de teams rusten.
Het begin van de tweede helft toonde een zelfde beeld als het eerste bedrijf; teams die weinig voor elkaar onder deden en weinig kansen. Maar na ruim een uur stond het opeens wel 0-1 voor Feyenoord. Eljero Elia gaf een steekpassje op Miquel Nelom, die vervolgens de bal voorgaf. Via een verdediger van ADO Den Haag kwam de bal voor de voeten van Karim el Ahmadi terecht. Hij schoot de openingstreffer beheerst binnen.
Na de 0-1 volgden de kansen voor Feyenoord zich in snel tempo op. Onder meer Nicolai Jørgensen en Elia vonden de goed keepende Zwinkels op hun weg. Met onder meer het inbrengen van Mike Havenaar en Sheraldo Becker probeerde Groenendijk om er nog minimaal een punt uit te slepen voor ADO Den Haag. Dat had in de 80e minuut bijna succes, maar een inzet van Havenaar werd nipt met de voeten gered door Jones. Ruim tien minuten later floot arbiter Björn Kuipers af: een 0-1 zege voor Feyenoord.
Door de nederlaag is ADO Den Haag niet afgekomen van de laatste plek op de ranglijst. Uit 23 duels zijn nog altijd zeventien punten behaald. Over vijf dagen komt ADO Den Haag alweer in actie. En wederom in het Kyocera Stadion. Vrijdag 24 februari is FC Twente de tegenstander. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt.
Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout