Lierse SK 1 - 2 ADO Den Haag
  • Beneleague
  • Vrijdag 07 november 2014 19:30u
  • Herman Vanderpoortenstadion

Zwaarbevochten en verdiend. Zo is het resultaat van ADO Den Haag Vrouwen in de uitwedstrijd tegen Lierse SK het best te omschrijven. Na het tegendoelpunt van de Belgen werd het nog even spannend, maar gelukkig gaf ADO Den Haag haar verkregen voorsprong niet meer uit handen: 1-2.

Gezien de stand op de ranglijst betrof Lierse SK – ADO Den Haag een krachtmeting om naar uit te kijken. De formatie van trainer Marcel Valk was met elf punten uit acht wedstrijden terug te vinden op de zevende plaats, nipt gevolgd door nummer acht Lierse SK. De Antwerpse club had reeds negen punten vergaard uit zeven wedstrijden.

Het eerste doelgevaar van de wedstrijd ontstond na veertien minuten via Renate Jansen, aan wiens kans een gele kaart van Kitty Susan voorafging. Een dubieus moment, want ze leek de bal te spelen. Scheidsrechter Thomas Lucas oordeelde echter dat Susan een overtreding beging op keepster Justien Odeurs. Gelukkig nam ADO Den Haag drie minuten later alsnog de leiding. Een vrije trap van aanvoerder Paola van der Veen kwam terecht bij Tessa Oudejans, die bekwaam afrondde: 0-1.

Eén minuut na de openingstreffer kreeg ADO Den Haag tot twee keer toe de kans om de marge te verdubbelen. Nadia van Beerschoten schoof de bal in de voeten van Jansen, die haar schot zag resulteren in een rebound voor Oudejans. Helaas schoot zij de bal snoeihard op de lat. Die misser kwam ADO Den Haag halverwege de eerste helft bijna duur te staan toen Lierse SK plots gevaarlijk werd. Een overtreding op keepster Jennifer Vreugdenhil werd niet bestraft, waardoor de thuisploeg in de gelegenheid kwam om de 1-1 te maken. Maar gelukkig viel het doelpunt van Lierse SK niet.

Op slag van rust bereikte een vrije trap van Yvette van der Veen niemand van ADO Den Haag. Zodoende kon Odeurs zich eenvoudig onderscheiden. Het dode spelmoment betrof het laatste wapenfeit van de eerste 45 minuten. De 0-1 ruststand was terecht, want Lierse SK had het zwaar. ADO Den Haag zat beter in de wedstrijd, al golfde het spel op en neer. De club uit de Residentie, met onder meer een sterk spelende Tula de Wit, creëerde desondanks veel kansen en oogde strijdlustig.

Vijf minuten na de theepauze kwam Susan een teenlengte tekort om een voorzet van Jansen tegen de touwen te schieten. Luttele minuten daarna blokkeerde Odeurs een schot van Lineth Beerensteyn richting de rechterhoek. Duidelijk was dat ADO Den Haag sterker uit de kleedkamers was gekomen. Het kreeg kans na kans. Nadat Paola van der Veen de rebound van een hoekschop van Jansen over het doel had geschoten, kwam het alsnog tot de 0-2. Beerensteyn won een luchtduel, slalomde door de Antwerpse defensie, omspeelde Odeurs en bekroonde dit alles met een verdiend doelpunt.

Twintig minuten voor het einde kwam Lierse SK terug in de wedstrijd. Na een ongelukkige handsbal van Daphne in ’t Veld kreeg de thuisploeg een strafschop, die werd verzilverd door Lien Mermans: 1-2. Gelukkig wist ADO Den Haag, ondanks dat het veel overtredingen tegen kreeg, haar al verkregen marge vast te houden. Het kreeg zelfs nog wat kansen. Jansen bleef Lierse SK met haar corners indirect op de proef stellen en ontwikkelde ook zelf het nodige gevaar. Zo knalde zij de bal respectievelijk in de handen van Osteurs en over het doel van Lierse SK. Vermeldenswaardig was ook de vrije trap van Paola van der Veen, die een kwartier voor tijd via Beerensteyn bij Susan terechtkwam. Haar kopbal trof echter net geen doel.

Lierse SK kon niet meer voorkomen dat de drie punten mee naar Den Haag werden genomen. Daarvoor was de strijdlust aan Haagse zijde simpelweg te groot. ADO Den Haag Vrouwen speelt dit kalenderjaar nog twee thuiswedstrijden in de BeNe League. Volgende week komt SC Telstar op bezoek, waarna KAA Gent op 12 december naar de Hofstad trekt. Het laatste duel voor de winterstop betreft de ontmoeting in Enschede met FC Twente op 19 december.

Lierse SK – Vrouwen ADO Den Haag 1 - 2 (0 - 1)

Scoreverloop: 19. Tessa Oudejans 0-1, 59. Lineth Beerensteyn 0-2, 70. 1-2 Lien Mermans (strafschop)

Scheidsrechter: Thomas Lucas

Aantal toeschouwers: 150

Gele kaarten: 13. Kitty Susan (ADO Den Haag) 79. Daphne in 't Veld (ADO Den Haag)

Opstelling
Lierse SK: Caroline Berrens, Tinne Van Den Bergh, Merel Groenen (61.Justine Vanhaevermaet), Chloe van Mingeroet, Niki Decock (46. Simke Pauwels), Elke Van Gorp, Dominique Vugts, Lien Mermans ©, Silke Leynen, Evelien Stoffels, Justien Odeurs

Vrouwen ADO Den Haag: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld, Hélène Heemskerk, Paola van der Veen ©, Yvette van der Veen, Nadia van Beerschoten, Lineth Beerensteyn, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Tula de Wit (88. Vesna Veltrop), Kitty Susan (89. Judith Frijlink)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: ADOfans.nl