NAC Breda 0 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 25 september 2017 18:30u
  • Sportpark Heksenwiel

Lang stevende de wedstrijd tussen NAC Breda 2 en ADO Den Haag 2 af op een 0-0 gelijkspel. Totdat de bezoekers vijf minuten voor tijd een penalty kregen, die werd benut door Melvyn Lorenzen. Zo boekte de formatie van coach Virgilio Teixeira alsnog de tweede competitiezege van het seizoen.

Het team van ADO Den Haag bestond uit de nodige spelers van de hoofdselectie. Zo waren alle verdedigers mannen uit het eerste elftal met Trevor David, Thomas Meißner, Nick en Bas Kuipers. Andere bekende namen: Delano Ladan en Lorenzen.

De eerste helft was er niet een met vele kansen. ADO Den Haag toonde zich in het stevige duel wel de iets aanvallendere ploeg, maar deed weinig met dat overwicht. NAC werd alleen een keer gevaarlijk uit een counter, zonder dat daar een doelpunt uitkwam. Ruststand 0-0.

Ook de tweede helft stond niet bol van de kansen. Dat NAC een keer dreigend voor het Haagse doel opdook, had het vooral aan ADO Den Haag te danken na een foute terugspeelbal. Het schot dat daarna volgde ging over. Met nog een kwartier op de klok kreeg Lorenzen dan eindelijk de perfecte mogelijkheid tot scoren te komen namens de uitploeg. Maar een inzet van hem verdween in het zijnet.

Diezelfde Lorenzen kon in de 85e minuut wel juichen. Hij werd in het strafschopgebied neergelegd: penalty. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot raak. ADO Den Haag kwam in de slotfase niet meer in de problemen en kon zo met drie punten de bus instappen.

De overwinning op NAC is de tweede voor ADO Den Haag in reservecompetitie A. Van de drie gespeelde wedstrijden ging er één verloren. ADO Den Haag heeft nu dus zes punten. Dat is er één minder dan koplopers Heracles Almelo en sc Heerenveen. Op maandag 16 oktober komen de Hagenaars weer in actie in competitieverband. In het Cars Jeans Stadion kruist het dan de degens met Excelsior 2. De aftrap is zoals gewoonlijk om 18.30 uur.