NAC Breda 2 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 24 april 2017 18:30u
  • Sportpark Heksenwiel

Ondanks een voorsprong heeft ADO Den Haag het seizoen maandagavond niet af kunnen sluiten met punten. Uit bij NAC Breda 2 gingen de Hagenaars met 2-1 onderuit. Vlak voor tijd had ADO Den Haag nog een punt kunnen pakken, maar Achraf El Mahdioui miste een penalty.

Qua niveau was het een goede eerste helft. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, hoewel ADO Den Haag het meeste gevaar stichtte. Vier minuten voor rust kwam de ploeg van coach Ger van Weelden (die voor het laatst op de bank zat) op een terechte voorsprong. Uit een corner van Randy Wolters kopte Guyon Fernandez de 0-1 binnen.

Na rust stapelde ADO Den Haag kans op kans. Met name via Wolters en Fernandez. Maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant lukte dat wel in de 72e minuut. Feyo Glim was uit een corner succesvol met het hoofd. NAC ging er uiteindelijk nog met de volle buit vandoor. Want ruim vijf minuten voor tijd maakte Thomas Agyepong de 2-1. Het had niet veel gescheeld of ADO Den Haag had toch nog een punt gepakt. Maar vlak voor tijd miste El Mahdioui een strafschop. Hij mikte op de paal. Zo ging NAC met de zege aan de haal.

Door de nederlaag blijft ADO Den Haag staan op vijftien punten. Die werden in veertien wedstrijden behaald. Daarmee staat de formatie van Van Weelden voorlopig zesde. Heracles Almelo 2 (nu twaalf punten) kan ADO Den Haag nog inhalen, want zij hebben nog twee duels tegoed.

NAC Breda 2 – ADO Den Haag 2       2–1 (0-1)

Scoreverloop: 41. Fernandez 0-1, 72. Glim 1-1, 84. Agyepong

Scheidsrechter: Bilal Sahiner

Opstelling NAC Breda 2: Noppert; Sporkslede, Smith-Brown, Nijholt, Agyepong, Adarabioyo, Demon, Glim, Ekangamene, Broeren, Oosterwijk

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; Owusu, David, Beugelsdijk, Haddachi; El Mahdioui, Schouten, Gorter; Bilgi, Fernandez, Wolters