ADO Den Haag 2 - 3 SC Heerenveen
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 09 mei 2016 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Ondanks twee maal een voorsprong is Jong ADO Den Haag er maandagavond niet in geslaagd de laatste wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. In het Kyocera Stadion ging een erg jeugdig team met 2-3 ten onder tegen kampioen Jong sc Heerenveen. Daarmee sluit ADO Den Haag het jaar af als derde in de finalepoule.

Vanwege het feit dat vele spelers uit de A-selectie genieten van een reis naar Dubai bestond ADO Den Haag dit keer uit louter jeugdspelers van verschillende teams. De ploeg stond daarom ook niet onder leiding van coach Ger van Weelden, maar van Aleksandar Rankovic, de trainer van Onder 19.

Het begin van de wedstrijd was redelijk in evenwicht. In de eerste tien minuten doken beide ploegen een keer gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Namens ADO Den Haag schoot Delano Ladan hoog over. Precies hetzelfde deed Zahir Labyad aan de andere kant.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd Heerenveen beter. Het kreeg ook een handvol goede kansen om de score te openen. Toch was het ADO Den Haag dat in de 32e minuut op 1-0 kwam. Donovan de Groot had een pegel in huis, die keeper Wieger Sietsma maar net naast wist te tikken. De Groot nam zelf de corner. Hij vond bij de tweede paal verdediger Abdallah Aberkane (foto). Met een rake kopbal zette hij ADO Den Haag op voorsprong. Met een 1-0 stand zochten de teams de kleedkamers op.

Vanaf de start van de tweede helft volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Eerst was het Heerenveen dat drie minuten na rust gelijk maakte met een mislukte voorzet van Rannick Schoop die in de goal waaide. Drie minuten daarna nam ADO Den Haag alweer de leiding. Eerst werd een volley van Chovanie Amatkaryo ternauwernood gered door Sietsma. Uit de hoekschop die volgde zorgde diezelfde Amatkaryo voor de 2-1. In minuut 55 kwam Heerenveen al langzij via een keiharde kopbal van spits Jizz Hornkamp.

In de rest van het tweede bedrijf golfde het spel in hoog tempo op en neer, met hier en daar wat kleine mogelijkheden. Daaruit ontstond de derde Friese treffer. Armano Leilis werd van achteruit de diepte ingestuurd. Hij leek een te moeilijke hoek te hebben om te scoren, maar het lukte hem toch met een hard schot dat ik het dak van het doel belandde. In de slotfase kreeg invaller Oualid Maatoug nog een grote kans ADO Den Haag aan een punt te helpen, maar hij krulde de bal luttele centimeters naast. Zo bleef het bij 2-3 voor Heerenveen.

Door de nederlaag is ADO Den Haag als derde geëindigd in de finalepoule met zeven punten uit zes wedstrijden. Heerenveen en Feyenoord deden het met respectievelijk veertien en acht punten wat beter. Heracles Almelo is hekkensluiter met drie punten.

Karakteristiek

Jong ADO Den Haag – Jong sc Heerenveen 2–3 (1-0)

Scoreverloop: 32. Aberkane 1-0, 48. Schoop 1-1, 51. Amatkaryo 2-1, 55. Hornkamp 2-2, 70. Leilis 2-3

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaarten: Drkusic (sc Heerenveen)

Opstelling Jong ADO Den Haag: Kloos; Dekker, Groos, Aberkane, Leverland Murillo; Duijvestijn (81. Maatoug), Strijland (63. Mateus), Asmelash; De Groot, Ladan, Amatkaryo (68. Rieder)

Opstelling Jong sc Heerenveen: Sietsma; Feudjio, Drkusic, Schmidt (72. Hoekstra), Schoop; Amin, Vlap, Ter Borgh (46. Magnusson); Labyad, Hornkamp, Leilis

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout