Feyenoord 2 - 2 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 08 februari 2016 18:30u
  • Sportpark Varkenoord

De ongeslagen status van Jong ADO Den Haag duurt maar voort. Het team van coach Ger van Weelden (foto) hoefde maandagavond voor de zevende keer op rij geen nederlaag te incasseren. Bij koploper Jong Feyenoord werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-2 gelijkspel.

Het was letterlijk een stormachtige wedstrijd op Sportpark de Bongerd in Barendrecht. De harde wind had logischerwijs invloed op het spel. Ondanks het feit dat ADO Den Haag wind tegen had, kreeg het in de eerste helft wel de beste mogelijkheden. Maar het lukte de Hagenaars niet tot scoren te komen. Daar slaagde Feyenoord wel in, ruim vijf minuten voor rust. Linksback Miquel Nelom bereikte de achterlijn, en gaf de bal voor. In de doelmond stond Jari Schuurman klaar om eenvoudig binnen te tikken: 1-0. Dat was tevens de ruststand.

Al vrij snel na de pauze leek Feyenoord het duel voortijdig te beslissen. Kyle Ebecilio leed balverlies, waarna voormalig ADO Den Haag-speler Michiel Kramer een schot kon lossen. Deze werd gered door Tim Coremans, maar voor de rebound stond verdediger Mats Knoester klaar om de 2-0 te maken.

Op rozen bleek de thuisploeg nog niet te zitten. Want twintig minuten na het doelpunt van Knoester produceerde ADO Den Haag de aansluitingstreffer. Daarbij kreeg het wel de nodige hulp van Feyenoord. Wederom was Knoester de doelpuntenmaker. Dit keer werkte hij de bal achter zijn eigen keeper. Niet lang daarna kwam ADO Den Haag zelfs op gelijke hoogte. Een piekfijne voorzet van Mathias Gehrt werd uitstekend binnen gekopt door spits Dennis van der Heijden: 2-2. Diezelfde aanvaller kreeg in de slotfase nog dé kans om zijn ploeg de zege te schenken, maar zijn volley werd goed gepareerd door doelman Pär Hansson. Zo bleef het bij 2-2 in Barendrecht.

Na twaalf wedstrijden staat ADO Den Haag nu op een derde positie op de ranglijst. In die duels zijn 21 punten behaald, evenveel als Jong Heracles Almelo, dat wel een beter doelsaldo heeft. Voor de formatie van Van Weelden staan er nog twee wedstrijden op de rol in divisie A van de beloftencompetitie. Te beginnen volgende week maandag 15 februari. Die dag is Jong PEC Zwolle de opponent in het Kyocera Stadion. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt.

Jong Feyenoord – Jong ADO Den Haag 2–2 (1-0)

Scoreverloop: 39. Schuurman 1-0, 48. Knoester 2-0, 68. Knoester 1-2 (eigen goal), 73. Van der Heijden 2-2

Scheidsrechter: Martin Perez

Opstelling Jong Feyenoord: Hansson; Nieuwkoop, Van der Meer, Knoester, Nelom; Hamer, Schuurman (82. Korporaal), Verdonk; Achahbar, Kramer, Fernandes (82. Robertha)

Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; David, Ebuehi, Kanon, Owobowale; Kristensen, Ebecilio (58. Den Otter), Hevel; Korte (61. Verduijn), Van der Heijden, Gehrt