Willem II 0 - 2 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 01 februari 2016 18:30u
  • Sportpark Bijstervelden

Jong ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd na de winterstop in een zege omgezet. Het elftal van coach Ger van Weelden was maandagavond in Tilburg met 0-2 te sterk voor de beloften van Willem II. Voor rust zorgde Mathias Gehrt voor de eerste treffer. Na de pauze verdubbelde invaller Muhammed Atay de score.

ADO Den Haag trad aan met een mengeling van A-junioren en spelers van het eerste elftal. Zo begon Thomas Kristensen vanaf de aftrap en had ook Giovanni Korte, die zondag nog inviel in De Kuip, een basisplek. Ook Wilfried Kanon en Gehrt werden het winderige veld ingestuurd op Sportpark Bijstervelden.

De mannen van Van Weelden hadden een licht overwicht in de eerste helft. Dat had onder meer te maken met het feit dat ADO Den Haag wind mee had. Veel kansen ontstonden er echter niet. Pas vijf minuten voor rust werd het echt gevaarlijk voor het Tilburgse doel. Het betekende gelijk de openingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Korte kon Gehrt de bal op de doellijn tegen de touwen werken: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Vrij snel na de pauze kreeg ADO Den Haag een uitgelezen mogelijkheid de score te verdubbelen. Korte werd in het vijandelijke zestienmetergebied naar de grond getrokken. De aanvaller legde zelf aan voor de penalty, die eenvoudig gered kon worden door keeper Nigel Bertrams.

In de 82e minuut sleepte ADO Den Haag de overwinning definitief binnen. Een schot van Korte kon Bertrams niet klemmen. Hij tikte de bal zo in de voeten van invaller Atay. Die kon gemakkelijk afronden. Daarmee zette Atay gelijk de eindstand op het scorebord: 0-2.

De overwinning zorgt ervoor dat ADO Den Haag in poule A van de beloftencompetitie op 26 punten komt. Dat levert een gedeelde derde plek op met Jong sc Heerenveen. Na elf speelrondes is de koploper nog altijd Jong Feyenoord met 31 punten. Er staan voor ADO Den Haag nog drie duels op het programma. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Deze wordt maandag 8 februari gespeeld om 18.30 uur.

Jong Willem II – Jong ADO Den Haag 0–2 (0-1)

Scoreverloop: 39. Gehrt 0-1, 82. Atay 0-2

Scheidsrechter: Steven van der Vrande

Opstelling Jong Willem II: Bertrams, Franssen, Kuiper, Simonse, Koks, De Sa, Braber, Kawaya, Van Erp, Lauwers, Nemec

Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; Ebuehi, David (80. Groos), Kanon, Owobowale; Kristensen, Gehrt (46. Baggerman), Hevel; Korte, Van der Heijden, Verduijn (70. Atay)