Heracles Almelo 4 - 4 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 23 november 2015 18:30u
  • Erve Asito

De beloften van ADO Den Haag hebben maandagavond in een knotsgekke wedstrijd gelijkgespeeld bij Jong Herales Almelo. De Hagenaars kwamen maar liefst vier keer op achterstand, maar wisten even zo vaak gelijk te maken. De uitslag was dus 4-4. Namens ADO Den Haag scoorden Giovanni Korte (twee keer), Segun Owobowale en Gervane Kastaneer.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd, want al na negen minuten pakte het een voorsprong. De doelpuntenmaker was Paul Gladon. Zijn goal had echter niet goedgekeurd mogen worden. Vlak voordat de spits raak schoot, maakte hij namelijk hands. Dat ontging de scheidsrechter. ADO Den Haag kreeg daarna nog wel een aantal goede kansen, maar kon voor rust niet op gelijke hoogte komen.

Wat ADO Den Haag voor de pauze niet lukte, namelijk scoren, gebeurde wel al snel in de tweede helft. Na een mooie aanval was Korte het eindstation: 1-1 in de 48e minuut. Heracles Almelo nam twee minuten later alweer de leiding. Na een overtreding op Menno Heerkes mocht Gladon aanleggen voor een penalty. Die benutte hij.

ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten, want met ruim een uur op de klok stond de 2-2 op het scorebord. Owobowale was de gevierde man. Wederom konden de mannen van coach Ger van Weelden niet lang genieten van het doelpunt. In de 66e minuut produceerde Gladon zijn derde treffer van de avond. De aanvaller kopte onberispelijk een corner binnen.

Het knotsgekke scoreverloop duurde maar voort. Heracles Almelo kon ook de derde voorsprong niet vasthouden. Hector Hevel nam een vrije trap, die zeer fraai verlengd werd door Korte: 3-3. Aan het doelpuntenfestijn kwam geen einde. Een kwartier voor tijd lukte het de Heraclieden voor de vierde maal een gelijke stand ongedaan te maken. Dit keer was Gladon de aangever. Naam van de afmaker: Peter van Ooijen.

ADO Den Haag toonde aan over bijzonder veel veerkracht te beschikken. In minuut 77 kon het alweer juichen. Uit een voorzet van Korte kopte Kastaneer de bal tegendraads tegen de touwen, goal nummer acht van deze ongekend gekke wedstrijd. Ondanks nog enkele kansen aan beide kanten zou 4-4 zou uiteindelijk de eindstand blijken.

Na negen gespeelde duels blijft ADO Den Haag op een vierde plek staan in poule A van de beloftencompetitie. In totaal zijn er veertien punten behaald, waarvan tien in de laatste vier wedstrijden. De Haagse beloften komen nog één keer in actie voor de winterstop. Op maandag 7 december is Jong sc Heerenveen de tegenstander in het Kyocera Stadion. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt.

Jong Heracles Almelo – Jong ADO Den Haag 4–4 (1-0)

Scoreverloop: 9. Gladon 1-0, 48. Korte 1-1, 50. Gladon (pen.) 2-1, 61. Owobowale 2-2, 66. Gladon 3-2, 72. Korte 3-3, 75. Van Ooijen 4-3, 77. Kastaneer 4-4

Scheidsrechter: Steven van der Vrande

Opstelling Jong Heracles Almelo: Fij; Hemmink, Bosz, Gortemaker, De Kler; Vujicevic, Heerkes, Van Ooijen; Tannane, Gladon, Brobbey

Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; Ebuehi, Groos, Kanon, Haddachi (60. David); Baggerman (60. Atay), Gehrt, Hevel; Kastaneer, Korte (80. Castien), Owobowale