SC Cambuur 2 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 10 augustus 2015 18:30u
  • Cambuur Stadion

Het is de beloften van ADO Den Haag maandagavond niet gelukt tot winst te komen bij de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De mannen van coach Ger van Weelden gingen in Friesland met 2-1 onderuit tegen Jong Cambuur Leeuwarden. Voor rust kwam ADO Den Haag nog op voorsprong door een goal van Jerdy Schouten (foto). Na de pauze trok Cambuur het duel naar zich toe door twee doelpunten van Daniël van Warven.

Dit seizoen is ADO Den Haag met zeven andere clubs ingedeeld in poule A van de reservecompetitie voor beloften. In poule B komen in totaal zeven verenigingen uit. In beide groepen wordt er een hele competitie gespeeld, die omstreeks 22 februari 2016 afgelopen is. Daarna vindt er een herverdeling plaats. Er komen dan drie poules van vier teams en één van drie teams.

In het Cambuur Stadion was de thuisploeg in de beginfase het gevaarlijkst. Rowdy van Putten kreeg snel achter elkaar twee aardige kansen, maar wist even zo vaak het net niet te vinden. Ook Jaimiro Monteiro Alvarenga was dichtbij een treffer. Hij zag keeper Tim Coremans redding brengen.

Na twintig minuten ging de storm van Cambuur Leeuwaren wat liggen en kwam ADO Den Haag er steeds meer uit. In korte tijd konden Schouten, Segun Owobowale en Roy Castien voor een Haagse voorsprong zorgen. Geen van hen had echter het vizier op scherp. Schouten had dat op slag van rust wel. Via een goede inspeelpass schoot de nummer 10 de bal fraai in de bovenhoek: 0-1.

Al snel na rust gaf ADO Den Haag de voorsprong uit handen. Want in de 47e minuut kon Coremans de bal uit de touwen vissen. Van Warven was de man die eenvoudig voor de gelijkmaker zorgde.

Vanaf de 1-1 golfde de wedstrijd op en neer. Ook waren er over en weer kansen. Zo zag Schouten een inzet op de lijn gekeerd worden. Owobowale en Castien schoten ook nog naast. Aan de andere kant moest Coremans een paar keer redding brengen op pogingen van Cambuur Leeuwarden, maar in de 61e minuut was hij kansloos op een rebound die Van Warven benutte. Daarna ging ADO Den Haag vol op de aanval spelen. Helaas zonder resultaat. Zo bleef het bij 2-1 voor Cambuur Leeuwarden.

Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd voor ADO Den Haag. Op maandag 17 augustus komt Jong Heracles Almelo naar het Kyocera Stadion. Die reis zullen ze met enig vertrouwen maken, want zij wonnen hun eerste duel. Uit bij Jong Willem II werd een 2-3 zege geboekt. De aftrap tussen ADO Den Haag en Heracles Almelo is op het gebruikelijke tijdstip van 18.30 uur. De toegang is zoals altijd gratis.

Jong Cambuur Leeuwarden – Jong ADO Den Haag 2–1 (0-1)
Scoreverloop: 45. Schouten 0-1, 47. Van Warven, 61. Van Warven 2-1
Scheidsrechter: Mulder
Gele kaarten: Van der Heijden (ADO Den Haag)
Rode kaarten: -
Opstelling Jong Cambuur Leeuwarden: Wilpstra; Schootstra, Constantina, Blackson, Monteiro Alvarenga; Magan (23. De Wit), Busse, Boutzamer; Van Warven, Van Putten, Hassan (46. Schols)
Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; Dekker (71. Ben Amar), David, Groos, Haddachi; Baggerman, Schouten (64. Verduijn), De Kwant (46. Atay); Castien, Van der Heijden, Owobowale