FC Utrecht 1 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 02 maart 2015 18:30u
  • Zoudenbalch

Na drie zeges op rij heeft Jong ADO Den Haag maandagavond een nederlaag moeten incasseren. Uit bij de beloften van FC Utrecht gingen de mannen van coach Ger van Weelden met 1-0 de boot in. Het slechte weer speelden de teams parten. De Domstedelingen bleken daar het beste mee om te kunnen gaan. Het resulteerde vlak na rust in de enige goal, die op naam kwam van Hamza Boukhari. Samen met Jong FC Groningen/Cambuur is FC Utrecht nu koploper in Divisie B.

De eerste helft was weinig opwindend op Sportcomplex Zoudenbalch. Beide ploegen speelden wel fel, maar pas na een half uur kon de eerste kans genoteerd worden. FC Utrecht-verdediger Kai Heerings stelde keeper Tim Coremans op de proef met een mooi schot. Gelukkig kon de Haagse doelman de bal nog over de lat tikken.

Met zo’n vijf minuten te gaan in het eerste bedrijf werden de spelers geteisterd door een harde hagelbui. Die bui was dermate heftig, dat scheidsrechter Martin Perez genoodzaakt was het duel even stil te leggen. Na een pauze van een paar minuten ging de wedstrijd verder, zonder dat de teams nog gevaar konden stichten. 0-0 werd derhalve de ruststand.

Na de thee werd het weer er niet beter op in Utrecht. Het bleef hagelen en ook ging het flink stormen. Daarvan had de thuisploeg het minst last, want het had de wind letterlijk in de rug. Dat leverde vrijwel direct na de aftrap de voorsprong op voor FC Utrecht. Op aangeven van Gyrano Kerk tikte Hamza Boukhari de bal binnen: 1-0.

In het vervolg had ADO Den Haag veel balbezit, maar kon het daar nauwelijks kansen uit creëren. Pas een kwartier voor tijd werden de geelgroenen voor het eerst echt gevaarlijk via een kopbal van Xander Houtkoop. Deze verdween echter in het zijnet. Diezelfde Houtkoop mocht in blessuretijd nog aanleggen voor een vrije trap, die net naast ging. Tussendoor deelde FC Utrecht nog wat speldenprikken uit aan ADO Den Haag, maar hoefde Coremans de bal niet uit het net te vissen. Het bleef daardoor bij 1-0.

Vanwege het verlies en het gelijkspel van Jong FC Volendam bij FC Groningen/Cambuur is ADO Den Haag één plekje gezakt op de ranglijst naar een vierde stek. Uit zeven duels werden negen punten behaald. Volgende week gaat het team van Van Weelden weer voor de driepunter in de thuiswedstrijd tegen Jong PEC Zwolle, dat één na laatste staat met twee punten minder dan ADO Den Haag. Een ‘makkie’ wordt het niet, want uit werd met 2-1 verloren. De aftrap op maandag 9 maart in om 18.30 uur in het Kyocera Stadion.

Jong FC Utrecht – Jong ADO Den Haag 1–0 (0-0)
Scoreverloop: 46. Boukhari 1-0
Scheidsrechter: Martin Perez