ADO Den Haag 1 - 0 FC Dordrecht
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 09 februari 2015 18:30u

Jong ADO Den Haag heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen tegen Jong FC Dodrecht gewonnen. De ploeg van coach Ger van Weelden, met onder meer Kevin Jansen, Mitchel Schet en Mathias Gehrt in de basis, boekte maandagavond een 1-0 overwinning in het Kyocera Stadion. Het enige doelpunt kwam op naam van Hector Hevel, die een strafschop raak schoot, na een rode kaart voor FC Dordrecht. Ondanks dat ADO Den Haag ruim een half uur met een man meer speelde, bleef het bij die ene goal.

Het was FC Dordrecht dat als beste begon aan de wedstrijd. De mannen van coach Gérard de Nooijer hadden een licht overwicht en drukte dat in de elfde minuut uit in de eerste kans. ADO Den Haag-verdediger Richelo Fecunda gleed uit, waardoor Rick ten Voorde kon aanleggen voor een schot. Uit een moeilijke hoek schoot de spits over. Een kwartier later had Mailson Lopes de openingstreffer op zijn schoen, maar de vleugelaanvaller van FC Dordrecht vond keeper Robert Zwinkels op zijn weg naar succes

Na 25 minuten kroop ADO Den Haag iets meer uit de schulp. Dat resulteerde vrij snel in een goede scoringskans voor Schet. Met zijn linkervoet mikte hij echter net naast. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg bijna hulp van FC Dordrecht voor een doelpunt. Uit een corner raakte Noel Goossens de bal verkeerd. Gelukkig voor zijn ploeg stond doelman Brian Meulmeester op de lijn om de inzet van zijn eigen speler te keren. Uit de tegenstoot schoot Ten Voorde nog naast. Ruststand 0-0.

Mede door het inbrengen van aanvallers Segun Owobowale en Tom van Veen ging er na de pauze nog meer dreiging van ADO Den Haag uit. Het leverde een kansje op voor de andere invaller Mitchel de Vlugt. Zijn poging op de rand van het zestienmetergebied werd goed gepareerd door Meulmeester. In de 58e minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong. Van Veen was doorgebroken en omspeelde de uitkomende Meulmeester. Verdediger William Ekong moest aan de noodrem trekken en vloerde Van Veen. Het betekende een rode kaart voor de Dordtenaar en een penalty voor de Hagenaars, die feilloos werd benut door Hevel.

Met een man meer bleef ADO Den Haag na de 1-0 de kansen aaneen rijgen. Zo kregen De Vlugt, Xander Houtkoop en Gehrt binnen vijf minuten goede mogelijkheden op een doelpunt. Maar het vizier van de spelers stond niet scherp genoeg om de trekker over te halen. Zo bleef het dus bij die benutte strafschop van Hevel.

ADO Den Haag stijgt één plekje op de ranglijst van divisie B van de beloftencompetitie. De zege heeft ervoor gezorgd dat de mannen van Van Weelden nu vijfde staan met zes punten uit vijf duels. Over twee weken komt ADO Den Haag weer in actie. Op maandag 23 februari staat de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam, dat evenveel punten heeft, op de rol. De aftrap is om 18.30 uur.

Jong ADO Den Haag – Jong FC Dordrecht 1–0 (0-0)
Scoreverloop: 58. Hevel 1-0 (pen.)

Scheidsrechter: Richard Martens
Gele kaarten: Goossens (FC Dordrecht)
Rode kaarten: Ekong (FC Dordrecht)

Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Smith, Claver, Fecunda; Jansen (23. De Vlugt), Gehrt, Hevel; Schet (46. Van Veen), Kastaneer (46. Owobowale), Houtkoop
Opstelling Jong FC Dordrecht: Meulmeester; Van Wermeskerken, Ekong, Haddad (46. Van der Linden), Boers; Klaiber, Boogers, Toure (73. Staas); Goossens, Ten Voorde, Lopes (81. Korporaal)