FC Groningen 2 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 19 januari 2015 18:30u
  • Sportpark Corpus den Hoorn

Voor de derde keer op rij heeft Jong ADO Den Haag met 2-1 verloren. Maandagavond was ook Jong FC Groningen/Cambuur in Leeuwarden met die cijfers te sterk voor de formatie van coach Ger van Weelden. Voor rust konden de Haagse beloftes weinig inbrengen tegen de thuisploeg en gingen dan ook terecht met een 2-0 achterstand rusten. Na de pauze kreeg ADO Den Haag meer mogelijkheden, maar het team kwam niet verder dan een goal van invaller Derrin Wijdenbosch.

Het begin van de wedstrijd redelijk beroerd voor ADO Den Haag. Want het kwam al na twee minuten op achterstand. Yoëll van Nieff mocht aanleggen voor een vrije trap, die in eerste instantie op de lat belandde. Toch verdween de bal in het net, heel ongelukkig via de rug van keeper Tim Coremans.

Voordat ADO Den Haag er erg in had, stond het alweer 2-0 voor de FC Groningen/Cambuur. Na tien gespeelde minuten bereikte een splijtende pass vanaf het middenveld spits Mimoun Mahi. Met een prachtige stift verdubbelde hij de voorsprong.

Het was een klein wonder dat 2-0 de ruststand zou blijken. ADO Den Haag werd bij tijd en wijle namelijk zoek gespeeld. Dat kwam niet in de laatste plaats voor vele foutjes van de mannen van Van Weelden. De coach probeerde door enkele tactische omzettingen het tij te keren, maar voor rust mocht dat nog niet baten.

De vijftien minuten pauze deed ADO Den Haag goed. De geelgroene brigade kreeg iets meer grip op het duel en creëerde ook wat kleine kansjes. Onder meer via invaller Jeffrey van Roon. Het resulteerde na 67 minuten zelfs in een Haags doelpunt. Na een vrije trap bleef de bal voor de goal hangen en daar profiteerde Wijdenbosch optimaal van door van dichtbij de aansluitingstreffer binnen te tikken.

Hoewel ADO Den Haag nog ruim de tijd had om te scoren, lukte dat niet meer. FC Groningen/Cambuur bleef vrij eenvoudig overeind, waarmee het de tweede zege boekte in divisie B van de Beloftencompetitie. Voor ADO Den Haag was het dus de derde nederlaag in evenzoveel duels.

Door al die verliespartijen staan de Hagenaars helemaal onderaan. Het duurt nog even voordat ADO Den Haag revanche op zichzelf kan nemen. Op maandag 2 februari staat de volgende wedstrijd in divisie B pas weer op het programma. Dat gaat dan om de uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap, dat al vier punten haalde. Komende week komen de Haagse beloften wel in actie. Dan wordt het vriendschappelijk duel met Jong Go Ahead Eagles gespeeld. Op maandag 26 januari wordt er om 18.30 uur afgetrapt in het Kyocera Stadion.

Jong FC Groningen/Cambuur – Jong ADO Den Haag 2–1 (2-0)
Scoreverloop: 2. Van Nieff 1-0, 10. Mahi 2-0, 67. Wijdenbosch 2-1
Scheidsrechter: Stijn Berben
Gele kaarten: Payne (FC Groningen/Cambuur)
Rode kaarten: -
Opstelling Jong FC Groningen/Cambuur: Van der Vlag; Droste, Payne, Van der Laan, Van Nieff (73. Bijl); Schet (82. Saban), Steblecki, Dijkstra; Bacuna (78 Arias), Mahi, Islamovic
Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; Ebuehi, Groos (68. Van der Heijden), Claver (46. Wijdenbosch), Fecunda; Nieuwenhuys, Merencia, Hevel; Van Veen, Calor (25. Van Roon), Houtkoop