NAC Breda 1 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 25 augustus 2014 18:30u
  • Rat Verlegh Stadion

Jong ADO Den Haag is voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag aangelopen. Ondanks legio kansen ging het team van coach Ger van Weelden met 1-0 onderuit bij Jong NAC Breda, dat de onterechte overwinning greep door een benutte penalty van Mounir el Allouchi. Zo leed ADO Den Haag, na twee zeges, het eerste puntenverlies van 2014/2015.

ADO Den Haag schoot als beste uit de startblokken op het gladde kunstgrasveld van Sportpark Heksenwiel. Het had veel meer balbezit dan NAC en drukte dat in de eerste tien minuten ook uit in kansen. Maar zowel Segun Owobowale, Dylan Nieuwenhuys als Tom van Veen zagen hun inzetten niet tegen de touwen vliegen.

Ook na de openingsfase bleef ADO Den Haag de gevaarlijkste ploeg. Zo kreeg Xander Houtkoop na ruim een kwartier spelen een uitstekende mogelijkheid de score te openen. Het schot van de linksbuiten werd echter in de kiem gesmoord door Gill Swerts. Even later was A-junior Owobowale wederom dichtbij een treffer na een vrije trap van Danny Bakker. De aanvaller maakte uiteindelijk de verkeerde keuze door de bal af te leggen in plaats van te schieten en zo helaas een kans om zeep te helpen.

Pas in het laatste kwartier van de eerste helft deed NAC een paar keer van zich spreken. De thuisploeg zorgde twee keer voor dreiging uit een corner. Vooral de tweede hoekschop was gevaarlijk. In eerste instantie bracht de Haagse doelman Tim Coremans redding. De rebound belandde op de lat. Zo werd 0-0 de ruststand.

NAC opende sterker in het tweede bedrijf. Dat overwicht werd wel al snel in de score uitgedrukt. Na een lichte overtreding van Robin Buwalda ging de bal op de stip. De strafschop werd raak geschoten door El Allouchi: 1-0.

Tot aan de zestigste minuut waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Daarna nam ADO Den Haag weer het heft in handen. Dat resulteerde andermaal in gevaarlijke situaties voor het NAC-doel. Een poging van Tyronne Ebuehi werd met veel moeite tegengehouden door keeper Andries Noppert. Vlak daarna schoot Van Veen net naast. Ook Houtkoop mocht weer bijna zijn handen in de lucht steken, maar hij zag een kopbal uiteen spatten op de paal. Hij bleek daarbij buitenspel te staan.

ADO Den Haag ging in de slotfase risico nemen door achterin één op één te spelen. Het leverde nog meer kansen op. Alleen ontbrak het bij onder meer Van Veen aan de finesse om de bal tussen de palen te krijgen. De mannen van Van Weelden moesten zelfs nog oppassen dat NAC niet verder uitliep. Gelukkig was Coremans in de 89e minuut alert op een inzet van dichtbij. Even leek ADO Den Haag alsnog een uitgelezen mogelijkheid op een gelijkspel te krijgen, maar invaller Furkan Eren kreeg in blessuretijd geen penalty, terwijl hij wel onderuit werd gehaald. Zo bleef het bij 1-0 voor NAC.

Ondanks de nederlaag gaat ADO Den Haag nog steeds aan kop in divisie C van de beloftencompetitie. Uit drie wedstrijden zijn er zes punten gepakt. NAC, Feyenoord/Excelsior en FC Dordrecht volgen met drie punten uit twee duels. Volgende week komt ADO Den Haag niet in actie in divisie C. Er staat dan wel een oefenwedstrijd op het programma. Op 1 september reizen de beloften af naar Friesland voor de confrontatie met Jong sc Heerenveen. De aftrap is om 18.30 uur.

NAC Breda - Jong ADO Den Haag 1 - 0 (0 - 0)

Scoreverloop: 47. El Allouchi 1-0 (pen.)

Scheidsrechter: Edgar Bijl

Opstelling

NAC Breda: Noppert; Swerts, Voermans, Van der Wegh, Ossevoort; El Allouchi, Sarpong, Ben Ali (73. Elst); Robinson, Seuntjes, Wuyts

Jong ADO Den Haag: Coremans; Ebuehi, Buwalda, Racaj (73. Eren), Fecunda; Nieuwenhuys (84. Smith), De Vlugt, Bakker; Owobowale (46. Bouali), Van Veen, Houtkoop