ADO Den Haag 3 - 0 Feyenoord/Excelsior
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 18 augustus 2014 19:30u

Jong ADO Den Haag heeft maandagavond de koppositie gegrepen in de Beloftencompetitie. Op het kunstgrasveld in het Kyocera Stadion won het elftal van trainer Ger van Weelden met 3-0 van Jong Feyenoord/Excelsior. Grote man aan Haagse zijde was Tom van Veen, die met een hattrick hoogstpersoonlijk alle treffers voor zijn rekening nam.

ADO Den Haag wist voor aanvang van de wedstrijd wat hen te doen stond. Bij een overwinning op het combinatie-team van Feyenoord en Excelsior, zou de koppositie in de beloftencompetitie veroverd worden. Zowel de Hagenaars als de Rotterdammers wonnen hun eerste wedstrijd, waardoor zij samen aan de leiding gingen.

De openingsfase was voor de thuisploeg. De gasten uit Rotterdam kregen nauwelijks de tijd om aan de bal te komen. Grote kansen leverde dit veldoverwicht echter niet op, de grootste kans was zelfs tegen de verhoudingen in voor de Rotterdamse formatie. Een knappe omhaal van Achahbar ging echter rakelings naast.

Na de sterke openingsfase van ADO Den Haag nam Feyenoord/Excelsior steeds meer het initiatief. Na een prachtige aanval over meerdere schijven schoot Woudenberg voorlangs. Dit was het begin van een fase dat de Rotterdammers beter in de wedstrijd kwamen. Niet veel later moest doelman Robert Zwinkels redding brengen na een prachtige vrije trap van Joey Sleegers en even later verdween een schot van Gilbert Da Silva maar net naast het Haagse doel.

Het bleef bij een Rotterdamse opleving, ADO Den Haag bleef vrij eenvoudig in de wedstrijd. Aanvallend konden de Hagenaars in het eerste bedrijf geen vuist maken, maar verdedigend waren de zaken best aardig in orde, waardoor er na een doelpuntloze eerste helft de kleedkamers werd bezocht voor de theepauze.

De tweede helft was van Haagse kant een stuk beter. De eerste tien minuten na de pauze gingen nog gelijk op qua kansen, want zowel Ebuehi met een kopbal als Nieuwkoop namens de gasten waren dichtbij de openingstreffer. Na ruim een uur spelen viel dan eindelijk het eerste doelpunt van de avond te noteren. Na een flitsende aanval van ADO Den Haag belandde de bal voor de voeten van Tom van Veen, die knap in de verre hoek raak schoot.

Door de openingstreffer was het verzet van Feyenoord/Excelsior gebroken en kon ADO Den Haag de wedstrijd eenvoudig in het slot gooien. Een kwartier voor tijd werd de stand verdubbeld na een grote fout in de Rotterdamse achterhoede. Tom van Veen was er als de kippen bij om met een geplaatst schot in de linker kruising zijn tweede van de avond te maken. Nog geen vijf minuten later maakte dezelfde Van Veen ook zijn derde treffer, door wederom een fout af te straffen. Ditmaal ging doelman Ronald Graafland in de fout, waarna de linker aanvaller met een fraaie lob zijn hattrick completeerde en de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

Door de zege staat ADO Den Haag nu alleen op kop in de Beloftencompetitie. De Hagenaars hebben na twee wedstrijden zes punten, nadat vorige week FC Dordrecht al werd verslagen.

Volgende week maandag wacht voor de beloften de uitwedstrijd tegen Jong NAC Breda, waarna op 15 september de volgende thuiswedstrijd op het programma staat tegen Jong VVV/Helmond.

Jong ADO Den Haag - Feyenoord/Excelsior 3 - 0 (0 - 0)

Scoreverloop: 64. Van Veen 1-0, 75. Van Veen 2-0, 80. Van Veen 3-0

Scheidsrechter: Davy Otto

Gele kaarten: Merencia, Ebuehi, De Vlugt (ADO Den Haag), Van der Pijl (Feyenoord/Excelsior)

Opstelling

ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Buwalda, Kanon, Fecunda; Nieuwenhuys (46. Verduijn), Merencia (58. Eren), Bakker (87. Bulut); De Vlugt, Owobowale, Van Veen

Feyenoord/Excelsior: Graafland; Bovenberg, Van der Pijl, Mattheij, Woudenberg (54. Van der Struis); Nieuwkoop, Da Silva (82. De Vos), Sleegers; Idrissi (54. James), Dammers, Achahbar

Auteur: Jimi van den Berg