FC Dordrecht 0 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 11 augustus 2014 18:30u
  • Terrein BSO

Door een 1-0 overwinning bij Jong FC Dordrecht zijn de beloften van ADO Den Haag uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De formatie van coach Ger van Weelden wist vroeg in het duel op voorsprong te komen door een doelpunt van voormalig Dordtenaar Gervane Kastaneer. De thuisploeg kreeg goede kansen, maar die werden geen van allen benut. De Haagse winst kwam het laatste kwart van de wedstrijd helemaal niet meer in gevaar, doordat FC Dordrecht noodgedwongen verder moest met tien man. Danny Bakker maakte zijn rentree op het veld, hij speelde voor het eerst weer een helft mee na een aantal maanden blessureleed door een gebroken middenvoetsbeentje. Aan Dordtse zijde deed ADO-huurling Sem de Wit mee.

Kastaneer kwam vorig jaar zomer over van FC Dordrecht. Toch kende hij geen mededogen met zijn oude club. Na ruim een kwartier maakte hij namelijk de openingstreffer. Kastaneer veroverde zelf de bal en rondde af via een been van een tegenstander: 0-1. Direct daarna leek FC Dordrecht op gelijke hoogte te komen. Quincy Boogers wist voor open goal echter niet raak te schieten. Voor rust zou er vervolgens weinig spectaculairs meer gebeuren.

Vlak na de pauze was het wederom Kastaneer die voor wat opwinding zorgde. Hij kreeg twee enorme kansen om de Haagse voorsprong uit te breiden. Die 18-jarige aanvaller had het vizier twee keer niet op scherp staan.

FC Dordrecht kreeg naarmate de tweede helft vorderde steeds meer kansen. Maar geen enkele keer wist het team van coach Gérard de Nooijer de bal tegen de touwen te werken. De hoop daarop was helemaal verdwenen toen de thuisploeg na zeventig minuten met tien man verder moest. Dat kwam niet door een rode kaart, maar een ernstige knieblessure voor Tom van der Linden. De linksback ging met een brancard het veld af. Aangezien FC Dordrecht al drie keer had gewisseld, moest het verder met een mannetje minder. ADO Den Haag wist dat voordeel niet in goals om te zetten en zo bleef het bij 0-1.

Door de overwinning gaat ADO Den Haag, samen met Jong Feyenoord/Excelsior, na één speelronde aan de leiding van divisie C van de beloftencompetitie. Die clubs gaan volgende week uitmaken wie alleen aan kop komt te staan. Op maandag 18 augustus treffen beide ploegen elkaar namelijk in het Kyocera Stadion. De aftrap is, zoals gewoonlijk, om 18.30 uur.

FC Dordrecht - Jong ADO Den Haag 0 - 1 (0 - 1)

Scoreverloop: 16. Kastaneer 0-1

Scheidsrechter: Stijn Berben

Gele kaarten: Racaj (ADO Den Haag)

Opstelling

FC Dordrecht: Te Loeke; Korporaal, Bommeleijn, Vet, Van der Linden; De Wit, Boogers, Boers; Hamdaoui, Ten Voorde, Lima Duarte

Jong ADO Den Haag: Coremans; Fecunda, Smith (34. Racaj), Buwalda, Kanon; Nieuwenhuis, Merencia, Bakker (46. Eren); De Vlugt, Kastaneer (60. Calor), Van Veen