ADO Den Haag 1 - 0 SBV Excelsior
  • Oefenduel
  • Zaterdag 05 augustus 2017 14:30u
ADO Den Haag heeft ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding in winst omgezet. Zaterdagmiddag werd Excelsior in eigen huis met 1-0 verslagen. Het doelpunt kwam van de voet van de kersverse aankoop Bjørn Johnsen.
Johnsen maakte tegen Excelsior zijn officieuze debuut voor ADO Den Haag. Hij werd in de aanval geflankeerd door Edouard Duplan en Elson Hooi. Op '10' stond Ludcinio Marengo. Lex Immers en Danny Bakker waren de controleurs op het middenveld.
De eerste helft ging gelijk op. ADO Den Haag had wel het meeste balbezit, maar deed daar niet veel mee. Alleen Marengo kreeg twee kleine kansjes. Aan de andere kant was voormalig ADO Den Haag-speler Stanley Elbers het dichtst bij een treffer. Hij mikte echter in het zijnet. De wedstrijd leek naar een ruststand van 0-0 te gaan, maar vlak voor de pauze schoot debutant Johnsen resoluut binnen uit een voorzet van links. Direct daarna floot scheidsrechter voor rust.
Johnsen was na de pauze ook erg actief. In de 56e minuut werd een voorzet van hem bijna gepromoveerd tot doelpunt door Duplan, maar de Fransman schoot over. Even later kon de spits zelf bijna juichen, nadat een kopbal voorlangs ging. Excelsior kreeg na ruim een uur spelen de grootste kans. Lorenzo Burnet kopte luttele centimeters naast. In de slotfase probeerde ADO Den Haag de score nog uitbreiden, maar kansen voor invallers Delano Ladan en Melvyn Lorenzen waren niet aan hen besteed. Zo bleef het bij 1-0. Daarmee heeft ADO Den Haag alle wedstrijden in de voorbereiding gewonnen.
Vrijdag trapt ADO Den Haag het Eredivisieseizoen af tegen FC Utrecht. Er wordt om 19.00 uur afgetrapt in het Cars Jeans Stadion.

ADO Den Haag – Excelsior      1–0 (1-0)

Scoreverloop: 44. Johnsen 1-0

Scheidsrechter: Kevin Blom

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk (72. Meißner), B. Kuipers, Meijers; Hooi, Immers, Bakker (46. Asmelash); Marengo (46. Gorter), Johnsen (60. Ladan), Duplan (60. Lorenzen)