ADO Den Haag 1 - 0 MVV Maastricht
  • Oefenduel
  • Dinsdag 18 juli 2017 19:30u

Na vijf overwinningen op tegenstanders uit het amateurvoetbal was de ploeg van trainer Fons Groenendijk nu te sterk voor MVV. De Limburgse tegenstander werd met 1-0 verslagen.

Nick Kuipers had graag de krachtmeting met zijn voormalig ploeggenoten op het veld meegemaakt maar een liesblessure zorgde ervoor dat de Limburgse aanwinst zich moest beperken tot het schudden van handen met oude bekenden. Ook Edouard Duplan bekeek het duel vanwege lichte knieklachten vanaf de tribune. Het duo zag ADO Den Haag al na twee minuten voor gevaar zorgen. Na een splijtende pass van de, voor het eerst weer in het ADO Den Haag Stadion spelende Lex Immers, kon Sheraldo Becker richting de goal van MVV. Zijn inzet ging via de doelman voorlangs.

ado mvv1

Na een periode waarin ADO Den Haag meer balbezit had zonder echt voor gevaar te zorgen kreeg Delano Ladan in de 18e minuut de kans om zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal van ADO Den Haag in het Stadion te maken. Lex Immers dribbelde de vijandelijke zestien in en legde niet zelfzuchtig breed op de pas 17-jarige spits. Via keeper Storch leek de bal in het doel te verdwijnen maar Ciranni voorkwam op de doellijn een doelpunt.

Danny Bakker weet deze voorbereiding de goal wel te vinden. Na twee goals in Zeeland was de middenvelder voor de derde achtereenvolgende wedstrijd trefzeker. En wat voor goal. In de 27e minuut schatte Bakker een corner van Gorter juist in en kopte de bal snoeihard binnen, 1-0. Nog voor de pauze kreeg ADO Den Haag de kans om met een comfortabele voorsprong te gaan rusten. Maar doelman Storch keerde de schoten van Becker en Ladan. Ook MVV deelde nog wat speldenprikjes uit maar Robert Zwinkels maakte beide momenten van Limburgse dreiging onschadelijk.

ado mvv2

In de 53e minuut had MVV de gelijkmaker moeten scoren. Maar Jonathan Okita schrok van de vrijheid die hij had. Vanaf de vijf meterlijn schoot de spits in vrijstaande positie over. MVV bleef dreigend en het was aan Tim Coremans te danken dat de 1-0 op het scorebord bleef staan. De doelman die Robert Zwinkels was komen vervangen, was de winnaar in en één op één gevecht met Okita.

Het midden van de tweede helft kende weinig hoogtepunten. Marengo kopte over na een perfecte voorzet van Becker en Mats van Kins had geen controle over de bal die hij binnen het stafschopgebied naar zijn linkerbeen kapte. In de slotfase maakte de Eredivisieclub het de Maastrichtenaren, die promotie naar het hoogste niveau op een haar na mistte, nog lastig. Invaller Robin Polley kreeg de handen van het publiek in het Cars Jeans Stadion op elkaar na een mooie beweging voor “Midden Noord” en een schot dat in de handen van de doelman eindigde.

ado mvv3

Trevor David zette in de 85e minuut aan voor een rush op eigen helft en besloot 20 meter voor de goal tot een schot. Tot ontsteltenis van iedereen stond de lat een tweede Haagse goal in de weg. Iets meer dan 1500 toeschouwers zagen ADO Den Haag een kleine overwinning boeken op MVV.