svv Scheveningen 0 - 7 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Woensdag 05 juli 2017 19:30u
  • Houtrust

Ook de tweede oefenwedstrijd heeft voor ADO Den Haag een grote zege opgeleverd. In het traditionele duel met Scheveningen (Derde Divisie) trokken de mannen van trainer Fons Groenendijk makkelijk aan het langste eind: 0-7. Bij rust stond het nog 0-2, maar dankzij onder andere twee goals van Chovanie Amatkarijo en een mooie halve omhaal van Dennis van der Heijden liep de score alsnog hoog op.

Voor het eerst sinds 2012 stond Lex Immers weer eens aan de aftrap van een wedstrijd van ADO Den Haag. Ook Donny Gorter, die gisteren voor drie jaar bijtekende, mocht vanaf het begin opdraven. Beiden speelden alleen het eerste half uur mee.

Nadat een huldiging van enkele Scheveningers ging de wedstrijd iets later dan gepland van start. Toen de toeschouwers hun plekje hadden gevonden op veld 2 (op het hoofdveld wordt kunstgras aangelegd) viel het eerste doelpunt al. Uit een vrije trap van Gorter kopte Tom Beugelsdijk raak. In het eerste kwartier was Sheraldo Becker nog twee keer dichtbij een treffer, maar hij vond één keer vond de keeper op zijn weg. Daarna mikte Becker naast.

ADO Den Haag bleef in het vervolg veel gevaar stichten via corners en vrije trappen van de zijkant. Echte kansen vloeiden daar niet uit voort. Pas drie minuten voor rust was het weer raak. Via invallers Van der Heijden en Hennos Asmelash kwam de bal bij Delano Ladan terecht die koelbloeding afrondde: 0-2. Met die stand zochten de teams ook de kleedkamers op.

Na de pauze volgden de goals elkaar in rap tempo op. De 0-3 kwam van invaller Mats van Kins, die net als tegen Lugdunum het net vond. Amatkarijo maakte de vierde Haags treffer. Uit een voorzet van Van Kins schoot Van der Heijden met een halve omhaal raak. De 0-6 en 0-7 werden gemaakt door respectievelijk Amatkarijo en Ludcinio Marengo. Wederom dus een ruime, comfortabele zege.

Zaterdag komen de mannen van Groenendijk weer in actie. Dan reist de ploeg af naar Brabant voor de confrontatie met RKSV Halsteren. De aftrap is om 19.00 uur. Ga naar adodenhaag.nl/oefenwedstrijd voor de kaartverkoop.

Scheveningen – ADO Den Haag       0–7 (0-2)

Scoreverloop: 6. Beugelsdijk 0-1, 42. Ladan 0-2, 50. Van Kins 0-3, 57. Amatkarijo 0-4, 63. Van der Heijden 0-5, 67. Amatkarijo 0-6, 72. Marengo 0-7

Opstelling ADO Den Haag eerste helft: Zwinkels; David, Meißner, Beugelsdijk, Meijers; Bakker, Immers (30. Asmelash), Gorter (30. Van der Heijden); Becker, Ladan, Duplan

Opstelling ADO Den Haag tweede helft: Van der Sar; Göppel, Kuipers, Smith, Haddachi; Asmelash, Van Huffel, Van Kins; Amatkarijo, Van der Heijden (62. Reijneveld), Marengo