Zeeuws Elftal 1 - 3 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Vrijdag 14 juli 2017 19:00u
  • Sportcomplex Cleijn Moercken

ADO Den Haag heeft de derde en laatste wedstrijd tijdens het trainingskamp in Zeeland winnend afgesloten. Het elftal van Fons Groenendijk was met 1-3 te sterk voor de Zeeuwse amateurselectie. Bij rust was de stand nog gelijk. Danny Bakker scoorde voor rust, Mats van Kins en Sheraldo Becker waren na de thee trefzeker.

ADO Den Haag begon het duel in het Zeeuwse Yerseke zonder Aaron Meijers. De aanvoerder liep woensdag in het duel met Bruse Boys een kuitblessure op. Hoewel er flinke stappen zijn gemaakt in zijn herstel bleef Meijers, net als Nick Kuipers en Robert Zwinkels, aan de kant. Bas Kuipers begon als linksback.

2

De eerste helft zal geen tevredenheid bij Fons Groenendijk hebben opgeroepen. Zijn elftal kwam moeilijk op gang tegen de tot op het bot gemotiveerde Zeeuwen. De Hagenaars hadden veel balbezit maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het, mede door het lage tempo, niet. Toch tikte Lex Immers in de 11e minuut de bal langs doelman Joan van Belzen. De nummer 10 van ADO Den Haag en aanvoerder stond na een pass van de linkerkant echter in buitenspelpositie.

Het Zeeuwse elftal rook bloed, hield de boel compact rond de eigen zestien meter en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. En daar slaagde het elftal van coach Dolf Roks in. De Zeeuw en huidige Hoofd opleidingen van Sparta kon in de 16e minuut juichend uit zijn dug-out springen. Een pass door het midden verraste het centrale duo Beugelsdijk en Meissner, en ook doelman Tim Coremans. De Haagse goalie trapte over de bal heen waardoor Steve Schalkwijk, die slim meegelopen was, de bal simpel in de ADO Den Haag-goal kon tikken.

1

ADO Den Haag probeerde terug te komen in het duel. Maar mogelijkheden van Bakker, Van der Heijden en Gorter belandden of naast de goal of werden van de lijn gehaald.
In de 34e minuut legde de scheidsrechter op verzoek van ADO Den Haag de wedstrijd stil om een eerbetoon van een minuut aan Nouri mogelijk te maken. De selectie van ADO Den Haag wilde graag laten blijken dat het meeleeft met de door een drama getroffen Ajacied, familie en vrienden. Op het sportpark van Yerseke klonk een minuut lang een keihard applaus. Trainer Groenendijk was zichtbaar aangedaan. “Ik had het kippenvel een centimeter dik op mijn armen staan.”

3

Danny Bakker zorgde ervoor dat de club uit de Eredivisie niet op achterstand de rust in ging. De middenvelder draaide een vrije trap met een mooie curve achter de Zeeuwse keeper. Zijn tweede doelpunt van deze voorbereiding.

In de tweede helft keerde Meissner, Van der Heijden en Duplan niet meer terug. Guy Smith nam plaats naast Tom Beugelsdijk in het centrum van de verdediging, Ladan in de spits en Marengo posteerde zich aan de linkerkant.

4

Ook in het tweede bedrijf had ADO Den Haag het meest de bal en was gevaarlijk over de vleugels. De iets meer dan 1000 toeschouwers in het Zeeuwse mosseldorp Yerseke werden echter niet op een doelpuntenregen getrakteerd. Een paar mogelijkheden waren er wel. Ladan schoot twee keer over en na een fantastische crossbal van Bakker strandde Sheraldo Becker op de goalie van de Zeeuwen.

In de slotfase trok ADO Den Haag de wedstrijd toch naar zich toe. De invallers waren verantwoordelijk voor de tweede Haagse treffer. Het schot van Ladan kon door de doelman worden gekeerd, de rebound was echter voor Mats van Kins. De middenvelder, die na een uur kwam voor Gorter, pikte de bal op, degradeerde met een prachtige slalom de tegenstanders tot pionnen en tike de 2-1 binnen. Het slotakkoord was voor Sheraldo Becker die in de 90e minuut van links naar binnen kwam en de bal om de keeper heen krulde, 3-1! Dit was ook gelijk de uitslag.

5

Trainer Fons Groenendijk noemde dit duel het minste van de drie in Zeeland. "Natuurlijk hebben we gewonnen maar ik ben zeker niet tevreden", aldus de Haagse coach. ''Ik denk dat de oorzaak ook wel een stukje vermoeidheid is. We hebben vanochtend nog pittig getraind en ik zag dat spelers die nog niet helemaal maximaal zijn, moeite hadden om tot het gaatje te gaan. Maar ik laat door deze wedstrijd mijn goede gevoel over dit trainingskamp in Zeeland niet verpesten, want over deze week ben ik tevreden! Ik heb die jonkies ook een compliment gemaakt. Ze hebben mij aangenaam verrast en ik ben zeer tevreden."

Zeeuws Elftal - ADO Den Haag 1-3 (1-1)