LVV Lugdunum 0 - 6 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 01 juli 2017 14:30u
  • Sportpark Kikkerpolder II
De eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen heeft voor ADO Den Haag een eenvoudige zege opgeleverd. Uit bij tweedeklasser Lugdunum in Leiden liep de Haagse formatie na rust uit naar een 0-6 overwinning. De goals werden gemaakt door Ludcinio Marengo, Dennis van der Heijden, Melvyn Lorenzen, Delano Ladan (twee keer) en Mats van Kins.
Trainer Fons Groenendijk stuurde in beide helften een ander elftal het veld in. Daarbij moest hij ook een beroep doen op de nodige spelers van ‘Jong’. In de eerste helft maakte Nick Kuipers zijn officieuze debuut voor ADO Den Haag. Hij kwam deze zomer over van MVV. Een andere opvallende naam die aan de aftrap stond was Lorenzen. De aanvaller was de afgelopen dagen op proef. Meest in het oog springende speler bij de start van de tweede helft: Joe van der Sar. De doelman is ‘de zoon van’ en werd overgenomen van Ajax. Marengo en Van der Heijden keerden weer terug na verhuurperiodes. Groenendijk kon niet beschikken over Ernestas Setkus en Tyronne Ebuehi, die na interlandverplichtingen nog genieten van vakantie.
Al na twee minuten kreeg ADO Den Haag een goede kans de score te openen. Uit een voorzet van Sheraldo Becker kon Lorenzen de bal in de goal glijden, maar de Duitser mikte een halve meter naast. Daarna mocht Becker zelf nog twee keer aanleggen van afstand. Twee keer redde de keeper.
Na 21 minuten lukte ADO Den Haag wel te scoren. Daar had het wel de nodige hulp van de doelman van Lugdunum bij nodig. Die liet een schot van Marengo namelijk door de vingers glippen, zo de goal in: 0-1. Aan die stand veranderde niks meer voor rust, hoewel Lorenzen bijna nog succesvol was na een voorzet van Aaron Meijers.
Waar Lugdunum nog aardig stand hield in de eerste helft, daar vloeiden de krachten in het tweede bedrijf weg bij de Leidenaars. Binnen tien minuten na rust liep ADO Den Haag uit naar een 0-4 voorsprong via respectievelijk Van der Heijden, Lorenzen en Ladan. De mannen van Groenendijk stapelden daarna kans op kans, maar de bal ging er niet in. In het slotkwartier prikte ADO Den Haag er alsnog twee doelpunten bij. De 0-5 kwam van de voeten van Van Kins. Ladan zette de 0-6 eindstand op het scorebord.
Aanstaande woensdag staat voor ADO Den Haag de tweede oefenwedstrijd op de rol. Zoals de traditie dat inmiddels betaamt, is dat tegen Scheveningen. Op 5 juli wordt er op Sportpark Houtrust om 19.30 uur afgetrapt.

LVV Lugdunum – ADO Den Haag     0–6 (0-1)

Scoreverloop: 21. Marengo 0-1, 51. Van der Heijden 0-2, 54. Lorenzen 0-3, 55. Ladan 0-4, 74. Van Kins 0-5, 85. Ladan 0-6

Scheidsrechter: Dick Jol

Opstelling ADO Den Haag eerste helft: Zwinkels; David, Kuipers, Beugelsdijk, Meijers; Bakker, Marengo, Van Huffel; Becker, Lorenzen, Duplan

Opstelling ADO Den Haag tweede helft: Van der Sar; Asmelash, Meißner, Smith, Haddachi; Van Kins, Van der Heijden, Göppel; Amatkarijo, Lorenzen (72. Reijneveld), Ladan