ADO Den Haag 1 - 1 FSV Mainz 05
  • Oefenduel
  • Vrijdag 06 januari 2017 15:00u
  • Stadium Municipal San Pedro

ADO Den Haag heeft vrijdagmiddag knap met 1-1 gelijkgespeeld in het oefenduel met Bundesligaclub FSV Mainz. In het Spaanse Marbella kwamen de Duitsers in de eerste helft op voorsprong. Na de pauze zorgde Dennis van der Heijden, die koud in het veld stond, met een kopbal voor de 1-1 eindstand.

Het was niet verrassend dat Mainz het beste uit de startblokken schoot. De Duitsers nemen op dit moment namelijk een tiende positie in op de ranglijst van de Bundesliga. ADO Den Haag wist zich in het begin weinig raad met de aanval van Mainz. Na acht minuten kreeg die ploeg de eerste kans via een kopbal (naast) van André Ramalho. In een van de spaarzame uitbraken van ADO Den Haag kon Achraf el Mahdioui nog tot een schot uit de tweede lijn komen, maar die ging ruim naast. In de 19e minuut kwam Mainz terecht op 1-0. Jhon Cordoba kreeg de bal in de voeten gespeeld uit een ingooi. Hij haalde vanaf zo’n twintig meter uit. Keeper Rody de Boer had het nakijken.

Na de treffer van Mainz kwam ADO Den Haag steeds beter in de wedstrijd. Dat resulteerde ook in een tweetal goede kansen. Sheraldo Becker werd van achteruit de diepte ingestuurd en zocht met zijn rechtervoet de lange hoek. Hij mikte echter naast. Even later kopte Gervane Kastaneer richting de goal na een vrije trap van Hector Hevel, maar de spits bezorgde de bal recht in de handen van doelman Jonas Lössl. Het lukte ADO Den Haag uiteindelijk niet op gelijke hoogte te komen in de eerste helft. Zodoende werden de kleedkamers opgezocht met een voorsprong voor Mainz.

Het duurde een tijdje voordat er iets noemenswaardigs gebeurde in de tweede helft. Pas na 68 minuten ontstond het eerste gevaar. Uit een corner van El Mahdioui kopte Kastaneer uitstekend naar de grond. Alleen was de stuit dermate hard, dat de bal over ging. Een kwartier voor tijd scoorde ADO Den Haag wel. Andermaal was El Mahdioui de aangever, dit keer met een vrije trap. Hij vond bij de tweede paal Dennis van der Heijden, die net was ingevallen. Met zijn hoofd stuurde hij de bal richting de lange hoek: 1-1. Een paar minuten voor tijd leek diezelfde Van der Heijden ADO Den Haag zelfs de winst te bezorgen. Maar keeper Florian Müller stond goed op de letten op de inzet van de spits. Zo bleef het bij 1-1. Een prima afsluiter van het trainingskamp voor ADO Den Haag.

Zaterdag reist ADO Den Haag weer terug naar Nederland. Over ruim een week komen de Hagenaars weer in actie in de Eredivisie. Op zaterdag 14 januari gaat het op bezoek bij sc Heerenveen (aftrap 18.30 uur). Een week later staat de eerste thuiswedstrijd van 2017 op het programma. Op zaterdag 21 januari reist PEC Zwolle af naar Den Haag. Er wordt om 19.45 uur afgetrapt.

ADO Den Haag – FSV Mainz   1-1   (0-1)

Scoreverloop: 19. Cordoba 0-1, 76. Van der Heijden 1-1

Opstelling ADO Den Haag: De Boer; David (78. Asmelash), Beugelsdijk (84. Amatkarijo), Meißner, Bakker, Ebuehi; El Mahdioui, Trybull, Hevel; Kastaneer (75. Van der Heijden), Becker (65. Marengo)