ADO Den Haag 4 - 1 Roda JC
  • Eredivisie
  • Zondag 02 april 2017 14:30u
  • Cars Jeans Stadion
Tegen directe concurrent Roda JC heeft ADO Den Haag zondagmiddag een prima overwinning geboekt. Het werd in een zonnig Kyocera Stadion 4-1 voor de formatie van trainer Fons Groenendijk. Namens de thuisploeg vonden uitblinker Sheraldo Becker, Nasser El Khayati, Mike Havenaar en Guyon Fernandez het doel. In de slotfase deed Roda JC nog iets terug, maar dat mocht niet meer baten.
Groenendijk besloot Havenaar te laten starten. Voor het eerst na zijn virusinfectie begon de Japanner weer in de basis. Dat ging ten koste van Fernandez. Donny Gorter moest in de warming-up geblesseerd afhaken. Hij werd vervangen door El Khayati. Becker kreeg de voorkeur boven Ruben Schaken. Tom Beugelsdijk zat nog een schorsing uit.
ADO Den Haag kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Na vijftig seconden lag de bal al in het net. Edouard Duplan bediende Dion Malone. Die gaf een scherpe pass op Becker, die succesvol uithaalde in de lange hoek: 1-0.
Na de openingstreffer golfde het spel op en neer. Roda JC probeerde via de zijkanen gevaar te stichten. Dat lukte maar mondjesmaat. Hetzelfde probeerde ADO Den Haag met Duplan en Becker. Maar ook zij konden geen beslissende acties maken. Toch kwam de thuisploeg wel op 2-0 na 28 minuten. Voormalig ADO Den Haag-speler Chris Kum maakte hands in het strafschopgebied: penalty. El Khayati benutte die feilloos. Ondanks nog twee kleine mogelijkheden voor Duplan en Becker bleef het bij de twee Haagse treffers voor rust.
In de tweede helft bleek Roda JC niet meer bij machte om het ADO Den Haag nog echt lastig te maken. Het kwam niet veel verder dan een vrije trap van Mitchell Paulissen, die gered werd door Robert Zwinkels en een kopbal naast van Thanasis Papazoglu. De bal vloog er juist aan de andere kant weer in. Na ruim een uur spelen legde Malone aan vanaf een meter of twintig. Keeper Benjamin van Leer moest lossen. Voor de rebound stond Havenaar klaar die er 3-0 van maakte. Twee invallers zorgden voor de 4-0. Randy Wolters leverde een piekfijne voorzet af op Fernandez, die stijlvol binnenknikte in de kruising. In de slotseconden scoorde Mohamed El Makrini nog namens Roda JC, maar dat kon de Haagse pret niet meer drukken. De tweede thuiszege op rij.
Dankzij de overwinning is ADO Den Haag op de ranglijst op gelijke hoogte gekomen met nummer 15 Excelsior, dat op basis van doelsaldo net boven de Hagenaars staat. Nummer 17 Roda JC heeft nu twee punten achterstand op ADO Den Haag. Over drie dagen komt ADO Den Haag alweer in actie tijdens de midweekse speelronde. Aanstaande woensdag reist de ploeg af naar Tilburg voor de confrontatie met Willem II. Er wordt om 20.45 uur afgetrapt.
Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout