Roda JC 1 - 1 ADO Den Haag
  • Zaterdag 22 oktober 2016 19:45u
  • Parkstad Limburg Stadion
Voor het eerst sinds 28 augustus heeft ADO Den Haag weer een punt veroverd in de Eredivisie. Zaterdagavond leek de formatie van coach Zeljko Petrovic er lange tijd met de overwinning vandoor te gaan bij Roda JC, tot een rake vrije trap voor de Limburgers vier minuten voor tijd: 1-1. Edouard Duplan maakte voor rust nog de 0-1.
In de beginfase van de wedstrijd werd ADO Den Haag, waarin Kevin Jansen zijn honderdste officiële wedstrijd voor de club speelde, enigszins overrompeld door Roda JC. Dat resulteerde na vier minuten in het eerste gevaar voor de thuisploeg. Op een afstandsschot van Daniel de Silva wist Ernestas Setkus goed redding te brengen. Drie minuten later weer een soortgelijke situatie. Wederom stond Setkus in de weg. Tussendoor moest de keeper aan de andere kant, Benjamin van Leer, ingrijpen op een inzet van Duplan uit een mooie lange bal van Wilfried Kanon.
Gedurende de eerste helft kwam ADO Den Haag steeds beter onder de druk van Roda JC uit. Het duurde even voordat dat ook in kansen uitmondde. Met een half uur op de klok leek Mike Havenaar zijn team op voorsprong te zetten, maar uit een afgeslagen corner van Duplan mikte de Japanner enkele centimeters naast. Een paar minuten daarna stifte Havenaar de bal nog over de lat.
In de 37e minuut was het dan wel raak voor ADO Den Haag. Na een gered schot van Sheraldo Becker kreeg Duplan de bal voor de voeten. De Fransman aarzelde niet, en schoot met een halve volley tegen de touwen: 0-1. Met die stand gingen de teams ook de kleedkamers opzoeken, hoewel Setkus vlak voor de pauze nog twee keer aan de bak moest om een goal van Roda JC te voorkomen.
De start van de tweede helft liet een zelfde beeld zien als het begin van het eerste bedrijf: Roda JC nam het initiatief. Het enige verschil was dat de Limburgers nu geen kansen creëerden. Dat deed ADO Den Haag wel in de 58e minuut. Eerst kopte Havenaar tegendraads in. Van Leer kon er nog net een hand tegen krijgen. Kort daarna zat Van Leer er weer goed bij op een schot van Tom Beugelsdijk. Daarna kwam de bal voor de voeten van Danny Bakker terecht. Die kon geen goed richting meer geven: naast.
Het duurde tot de 72e minuut voordat Roda JC echt van zich liet spreken. Uitblinker Setkus moest andermaal in actie komen. Dit keer op een poging van Daryl Werker. Uit de rebound leek invaller Mikhail Rosheuvel dan weer voor de 1-1 te zorgen, maar hij gleed, geheel vrijstaand, uit waardoor de bal naast ging. Zo leek ADO Den Haag op een zege af te stevenen. Tot de 86e minuut. Na een overtreding van Thomas Meißner mocht Mitchel Paulissen aanleggen voor een vrije trap. En die vloog binnen: 1-1. Dat zou ook de eindstand worden.

Voorlopig neemt ADO Den Haag dankzij het punt de negende plek in op de ranglijst. Uit tien wedstrijden zijn elf punten gepakt. Over drie dagen komt ADO Den Haag alweer in actie. Het gaat dan om een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB Beker. Op dinsdag 25 oktober (20.00 uur) is Telstar in het Kyocera Stadion de tegenstander. Zondag 30 oktober wordt in datzelfde stadion het Eredivisieduel met AZ afgewerkt. Aftrap 16.45 uur.