ADO Den Haag 0 - 3 SC Heerenveen
  • Zaterdag 24 september 2016 18:30u

ADO Den Haag heeft het bekersucces van deze week geen goed vervolg kunnen geven. Zaterdagavond moest de formatie van coach Zeljko Petovic in eigen huis het onderspit delven tegen sc Heerenveen: 0-3. Het betekende de derde competitienederlaag op rij voor ADO Den Haag.

Bij ADO Den Haag twee wijzigingen in het elftal ten opzichte van het bekerduel met N.E.C. Ernestas Setkus stond ‘gewoon’ weer op doel ten faveure van Robert Zwinkels. Voorin kreeg Sheraldo Becker de voorkeur op de linkerflank. Dat ging ten koste van Danny Bakker, die op de bank moest plaatsnemen.

De wedstrijd was slechts een halve minuut onderweg toen ADO Den Haag al een uitgelezen kans had om op 1-0 te komen. Becker stoomde door op links en kwam oog in oog met keeper Erwin Mulder te staan. De vleugelspeler mikte een halve meter naast. Tien minuten daarna was Becker de aangever. Hij legde de bal terug op Kevin Jansen. Die werd gehinderd door een verdediger en schoot daarom hoog over.
Na een kwartier ging de storm van ADO Den Haag wat liggen. Het spel lag een paar keer stil vanwege blessurebehandelingen voor José San Roman en Aaron Meijers. Laatstgenoemde moest er zelfs af. Wilfried Kanon verving de aanvoerder. Heerenveen ging in het vervolg langzamerhand de regie overnemen. Eerst raakte Reze Ghoochannejhad de paal. Twee minuten later was het wel raak. Heerenveen kreeg een corner. Setkus leek die gemakkelijk te kunnen pakken, maar hij taste volledig mis. Zo kwam de bal op de rug van Stefano Marzo terecht. Via Kanon rolde de bal uiteindelijk in het doel: 0-1.

Stijn Schaars had Heerenveen in de 31e minuut zelfs op 0-2 kunnen zetten. Dit keer liet Setkus zich wel gelden. Hij tikte de inzet van de captain naast. Hierna brak een fase van pressie van ADO Den Haag aan. De thuisploeg dook een aantal keer dreigend op voor het Friese doel. Echte kansen kwamen er niet uit voort. Zo gingen de teams met een voorsprong voor Heerenveen de rust in.

De tweede helft leverde weinig vertier op voor de toeschouwers. ADO Den Haag leek de 120 minuten tegen N.E.C. nog in de benen te hebben, want het was niet bij machte om Mulder onder vuur te nemen. De keeper hoefde alleen in actie te komen bij een inzet van Becker. Heerenveen stichtte meer gevaar. Met name via Arber Zeneli. Hij schoot naast, over en op Setkus. Vier maal bleek scheepsrecht voor hem, want in de 79e minuut lukte het hem wel de bal tegen de touwen te werken. Invaller Henk Veerman zette met een schuiver de 0-3 eindstand op het scorebord. ADO Den Haag kon daar niks meer tegenover stellen.

Door de nederlaag is ADO Den Haag gezakt naar plek negen in de Eredivisie. Uit zeven wedstrijden zijn tien punten behaald. Komend weekend komt ADO Den Haag al vroeg in actie. Op vrijdag 30 september gaat het namelijk op bezoek bij PEC Zwolle, dat onderaan de ranglijst bungelt. De aftrap wordt om 20.00 uur verricht.