ADO Den Haag 1 - 2 AZ
  • Donderdag 21 april 2016 18:30u
ADO Den Haag heeft de overwinning op Willem II geen passend vervolg kunnen geven. Donderdagavond ging het één na laatste thuisduel van dit seizoen tegen AZ met 1-2 verloren. De ploeg van voormalig ADO Den Haag-coach John van den Brom kwam op 0-1, via Tom Beugelsdijk werd het 1-1, maar in de tweede helft bezorgde Markus Hendriksen AZ alsnog de zege.
In het eerste kwartier van de wedstrijd viel er bar weinig te beleven. Het spel golfde wel op en neer, maar er ontstond nauwelijks gevaar. De eerste kans, in de 21e minuut, leverde direct een doelpunt op. Dat gebeurde via een snelle counter van AZ. Joris van Overeem bediende Dabney dos Santos, die knap een tackle van Beugelsdijk ontweek. De AZ-aanvaller schoot in de lange hoek raak.
De Alkmaarders konden slechts een kleine tien minuten genieten van de voorsprong. Want na een half uur kwam ADO Den Haag op gelijke hoogte. Edouard Duplan mocht op rechts een vrije trap nemen. De Fransman legde de bal panklaar op het hoofd van Beugelsdijk, die tegendraads binnenknikte: 1-1. Het betekende de elfde assist van dit seizoen van Duplan, een Eredivisierecord. ADO Den Haag ging na de gelijkmaker een stuk vrijer spelen. Het kreeg ook nog kopkansen via Timothy Derijck en Mike Havenaar. Beiden vonden keeper Sergio Rochet op hun weg naar glorie. Met de 1-1 werden de kleedkamers opgezocht.
Niet lang na de pauze kreeg ADO Den Haag een goede mogelijkheid op een tweede treffer. Het was weinig verrassend dat die ontstond uit een bal van de zijkant van Duplan, een corner dit keer. Danny Bakker kreeg de bal goed op het hoofd. Op de lijn bracht Van Overeem redding met de voet.
Het doelpunt viel in de 64e minuut aan de andere kant. Met een steekpass vanaf het middenveld werd Henriksen bereikt. De middenvelder liep net geen buitenspel (Aaron Meijers hief dat op). Henriksen bleef oog in oog met Martin Hansen koel: 1-2 voor AZ. Met onder meer het inbrengen van Dennis van der Heijden probeerde coach Henk Fraser nog een doelpunt te forceren. Dat lukte uiteindelijk niet. Zo ging AZ terug naar Alkmaar met drie punten in de tas.

Door de nederlaag is de kans op play-offs voor ADO Den Haag vrijwel helemaal verkeken. De ploeg van Fraser staat, met nog twee duels te gaan, op een elfde positie met 41 punten. Op zondag 1 mei speelt ADO Den Haag de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Dan reist het af naar Almelo voor de confrontatie met Heracles. De aftrap in het Polman Stadion zal plaatsvinden om 14.30 uur.