ADO Den Haag 3 - 1 SC Telstar
  • Oefenduel
  • Woensdag 25 maart 2015 14:00u

Op woensdagmiddag 14.00 uur, een mooi tijdstip voor de schoolkinderen, speelde ADO Den Haag een oefenduel met SC Telstar. Dit was mogelijk vanwege het interlandweekend wat er aan zit te komen. Bij ADO Den Haag deden de spelers die lichte blessures hebben niet mee, Alberg, Malone, Van Duinen, Wormgoor en Eduardo bleven zodoende aan de kant. Keeper Martin Hansen maakte plaats voor Robert Zwinkels en Danny Bakker kon weer zijn eerste minuten maken na een periode van blessureleed. De thuisploeg won met 3-1 door goals van Iakovenko, Gehrt en Kastaneer. Voor Telstar scoorde oud jeugdspeler van ADO Den Haag Calvin Valies.

In de vierde minuut was er meteen een grote kans, bij een voorzet van Iakovenko kwamen Kramer en Gehrt allebei net een teen tekort om de bal in de goal te krijgen. Nog geen minuut later stuurde Derijck Xander Houtkoop dwars door het centrum weg, de pass viel perfect voor zijn voeten en hij kon 1 op 1 op de keeper af. Helaas schoot hij hard over. Na ruim een kwartier en nog behoorlijk wat kansen werd Iakovenko door Zuiverloon bediend op rechts, de Oekraïener kwam dreigend de 16 in, kwam iets naar binnen en schoot keurig in de lange hoek raak, 1-0.

SC Telstar, de ploeg van coach Michel Vonk, was tot dat moment nog niet één keer voor onze goal gekomen. Meteen na de aftrap kwam Telstar dat wel en ongelooflijk maar waar, het was meteen raak. Oud jeugdspeler Calvin Valies tekende voor de intikker na een goede voorzet vanaf links. ADO Den Haag ging wel door met aanvallen. Iakovenko kwam bijvoorbeeld tot een schot van een meter of 25 dat net naast ging en deze zelfde vloog over een Telstarbeen en kreeg een penalty. Aanvoerder Thomas Kristensen schoot de penalty door het midden en hoog, maar de keeper bleef staan en kon de bal overtikken.

Danny Bakker, voor het eerst sinds tijden weer voor een wedstrijd op het veld, kwam briljant door in de 16. Hij passeerde heel wat benen en had alleen nog de keeper voor zich, helaas tikte hij net naast. Net voor de rust kopte Kramer nog net naast na een voorzet van Iakovenko, beide ploegen gingen met 1-1 de rust in.

In de tweede helft waren de betere kansen ook weer voor ADO Den Haag. Kramer bijvoorbeeld die uit een lage voorzet van Houtkoop net niet kon inglijden omdat de keeper er nog tussen kon komen. Na een uur kreeg Telstar een grote kans, maar er werd net voor Zwinkels neus over de bal heen gemaaid.

Snel erna maakte Gehrt het veldoverwicht duidelijk in de score. Kramer schoot op de keeper, de rebound was vrij simpel voor de kleine Deen. Jongeling Gervane Kastaneer, in de tweede helft ingevallen, maakte ook nog een mooie goal. Uit een hoge voorzet van Schet scoorde de jonge flankspeler al invliegend hard met het hoofd en zette de eindstand op 3-1.

ADO Den Haag - SC Telstar 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 17. Iakovenko 1-0, 19. Valies 1-1, 62. Gehrt 2-1, 77. Kastaneer 3-1

Opstellingen

ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Zuiverloon (77. Fecunda), Derijck, Meijers (77. De Vlugt); Kristensen, Bakker (46. Hevel), Gehrt; Houtkoop (64. Schet), Kramer, Iakovenko (46. Kastaneer)

SC Telstar: Zonneveld (46. Van der Werff); Olfers (46. Cherif), Korpershoek, Kindermans (35. Ajnane), Keurntjes, Seuntjens (46. Ottenhoff), Van Essen (69. Karsari), Tissoudali, Quinn, Valies (69. Kulhan), Dougall