ADO Den Haag 0 - 4 Torku Konyaspor
  • Oefenduel
  • Zaterdag 26 juli 2014 15:30u
  • Terrein Laakkwartier

Nuttige oefenduels kunnen ook verloren gaan, dat bewees ADO Den Haag zaterdagmiddag in haar duel met het Turkse Konyaspor. Spelers als Alberg en Meijers deden voor het eerst weer mee na hun blessureleed, er werd in de tweede helft veel gewisseld en zoals de trainer na afloop aangaf: Iedereen weet weer exact wat er gebracht moet worden om duels op dit niveau tot een beter resultaat te brengen.

De Turkse nummer 11 van vorig seizoen, Konyspor, liet zich erg goed zien. De ploeg kende de steun van behoorlijk wat toeschouwers op het complex van HVV Laakkwartier in Den Haag. Waar ADO Den Haag in de allereerste minuut al een kansje creëerde, was het de Turkse ploeg die na vijf minuten al enorm gevaarlijk was.

De snelle spits Djalma brak door en Aaron Meijers probeerde hem uit balans te brengen, maar de aanvaller liep door. Hij omspeelde Zwinkels ook, maar zijn balletje teruggelegd naar het midden pakte net niet goed uit waardoor Zwinkels snel om zijn as kon draaien en deze kon oppikken.

Van Haagse zijde volgden wat speldenprikken waarbij de bal net niet goed viel voor geel-groen. Houtkoop was erdoor maar bereikte Alberg net niet, Kramer werd neergehaald op de rand van de zestien maar de vrije trap eindigde in de Turkse muur, maar Konyaspor met hun grote en sterke spelers ging steeds meer druk zetten.

Dat resulteerde in een scrimmage voor de goal waarbij net niet meer weggewerkt kon worden en Djalma de bal hoog in het net kon jagen. Snel na de aftrap was het echter wederom raak, Hasan Salih Kabze schoot vanaf de linkerkant hard en geplaatst binnen. 0-2 waar er tot aan dat moment niet zo heel veel aan de hand leek.

Net voor de rust deed Hasan Salih Kabze er nog een schepje bovenop met een mooi stiftje dat net via de binnenkant van de paal binnen viel. Een 0-3 ruststand, een tegenslag die onze ploeg in deze voorbereiding nog niet gekend had. De weerbaarheid moest worden aangesproken, ook niet onbelangrijk in aanloop naar het komende seizoen.

Met jonkies Buwalda, Kanon en Ebuehi startte de tweede helft en ADO Den Haag deed er alles aan om de rug te rechten. Maar combinaties liepen nog niet soepel, het baltempo was vaak net te laag en te horen aan de trainer langs de kant liepen de verdedigende afspraken net als in de eerste helft nog niet zoals beoogd.

Een vrije trap van invaller Ozgur Ozkaya belandde niet lang na de rust achter Zwinkels doordat de bal van richting veranderd werd. Pech, maar wel 0-4 op de borden.

Toch waren er ook zeker kansen voor Haagse kant. Zoals de uitbraak van Houtkoop net nadat Zwinkels een gevaarlijke aanval onschadelijk had gemaakt. Houtkoop kwam veelbelovend door maar was te onzelfzuchtig en speelde de bal af naar Schet. Toen kon er echter net een Turks been tussenkomen en was de aanval afgeslagen.

Kort voor tijd waren er aan beide kanten nog kleine kansen, maar de eindstand bleef staan op 0-4. Een mooie zonnige middag bij Laakkwartier, lekker veel toeschouwers langs de kant en een prachtige minuut stilte in de 17e minuut van beide elftallen en al het publiek. Een stevige nederlaag, maar in tijden van opbouw naar de competitie hoort dit er ook bij. Zonder van de wijs te raken, daar zorgt hoofdtrainer Fraser wel voor, zal de ploeg dinsdag verder knokken zoals de spelers dat zaterdag ook na de 0-4 bleven doen en zullen ze weer verder zoeken naar successen.

ADO Den Haag - Konyaspor 0 - 4 (0 - 3)

Scoreverloop: 34. Djalma 0-1, 36. Hasan Salih 0-2, 44. Hasan Salih 0-3, 47. Ozgur 0-4

Scheidsrechter: Jeroen Sanders