Jong FC Volendam 3 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Dinsdag 25 februari 2020 13:00u
  • Kras Stadion

Jong ADO Den Haag heeft dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Jong FC Volendam. De ploeg van coach Virgilio Teixeira ging in dit oefenduel met 3-1 ten onder. Dat gebeurde nadat er eerst nog sprake was van een Haagse voorsprong.

Met onder anderen George Thomas, Elson Hooi, Mick van Buren en Bilal Ould-Chikh in de startopstelling begon Jong ADO Den Haag prima aan de wedstrijd. Ould-Chikh was dicht bij de 0-1, terwijl sluitpost Luuk Brand aan de andere kant ook tot een redding werd gedwongen. Na ruim een half uur spelen kwamen de Haagse beloften aan de leiding dankzij een prachtige goal van Thomas. De middenvelder schoot de bal hard en hoog in het doel, op aangeven van Ould-Chikh.

Toch stond er een 2-1 achterstand op de borden in de rust. Marco Tol verzorgde de gelijkmaker met een droge knal uit een afgeslagen corner, Jelle Duin tekende voor de 2-1 uit een voorzet van Mohamed Betti. In de tweede helft werd het ook nog 3-1 door toedoen van Kevin van Gasteren. Onnodig, zeker omdat Keyennu Lont en Ould-Chikh prima kansen kregen op de gelijkmaker.

Komende zondag staat er weer een Derde Divisie-duel gepland voor Jong ADO Den Haag. Dan wordt er om 14.30 uur afgetrapt bij en tegen sv Blauw Geel '38.

Jong FC Volendam - Jong ADO Den Haag   3-1 (2-1)

Scoreverloop: 31. Thomas 0-1, 34. Tol 1-1, 38. Duin 2-1, 65. Van Gasteren 3-1.