Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 1 Bayer Leverkusen Onder 19
  • Oefenduel Onder 21
  • Zondag 28 juli 2019 15:30u
  • Sportpark De Waaijenberg

Aan de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Jong ADO Den Haag zondag een voldaan gevoel overgehouden. In een leuke wedstrijd in Doorwerth werd Bayer Leverkusen Onder 19 met 2-1 verslagen door de ploeg van Virgilio Teixeira.

Drie dagen na de 0-0 tegen Kozakken Boys stond het tweede oefenduel op de rol voor de Haagse beloften, waarbij dit keer geen spelers uit de eerste selectie aansloten. De 17-jarige Evan Rottier (foto) mocht wel opdraven. De eerstejaars A-speler kroonde zich vlak voor tijd tot matchwinner met een intikker, op aangeven van Segun Owobowale.

Het was het slotakkoord van een dynamische wedstrijd, met veel energie aan beide kanten. Hierin kwam Bayer Leverkusen Onder 19 al vroeg op voorsprong, na een slippertje van Jamal Amofa. Dankzij een mooie goal van Benjamin Reemst, die na een snelle omschakeling de kruising vond, gingen de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamer in. Het was dus de aanloop naar een prima oefenzege.

Komende zaterdag is de volgende oefenpot voor Teixeira en de zijnen, bij en tegen SV TEC.

Basisopstelling Jong ADO Den Haag: Brand; Boasman, Feng, Amofa, Loshi; Reemst, Duijvestijn, Van Wetten; Seedorf, Botermans, Van Mil.