ADO Den Haag 3 - 1 Westlandia
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 08 maart 2020 14:30u

Jong ADO Den Haag heeft zondag uitstekende zaken gedaan door in het eigen Cars Jeans Stadion de regioderby van Westlandia met 3-1 te winnen. Door de overwinning op de ploeg uit Naaldwijk is het Beloftenteam inmiddels al 9 wedstrijden op rij ongeslagen én stijgt het door een misstap van concurrent OFC naar de tweede plaats van de ranglijst.

De start van Jong ADO Den Haag was slordig, maar desondanks creëerde het een drietal goede kansen. Cain Seedorf, Maarten Rieder en Hugo Botermans wisten echter geen doel te treffen. Aan de andere kant kwam ook Westlandia er een aantal keer gevaarlijk uit, maar met kunst en vliegwerk werd uiteindelijk een doelpunt voorkomen door de Haagse-defensie.

Na ruim een half uur spelen was het wel raak voor Jong ADO Den Haag. Een prima voorzet van Jamal Amofa werd door Sem Steijn gepromoveerd tot doelpunt (1-0). Een mooie opsteker voor de ploeg van trainer Virgilio Teixeira.

In de slotfase van de eerste helft leek Jong ADO Den Haag zelfs de voorsprong te vergroten, maar tot twee keer toe wist oud ADO Den Haag-doelman Edgar Leerdam redding te brengen. Waar de Haagse ploeg verzuimde te scoren was het bij de Westlanders wel raak. Een afstandsschot van Roy van Beek verdween achter de kansloze Schoonderwaldt in de kruising (1-1).

Ondanks deze tegenvaller begon Jong ADO Den Haag goed aan de tweede helft. Na amper vijf minuten spelen kwamen de geel-groenen namelijk weer op voorsprong nadat een fabelachtige vrije trap door Niels van Wetten in de kruising werd gewerkt (2-1). Kort voor deze treffer had Westlandia overigens nog wel de onderkant van de lat geraakt via oud ADO Den Haag-speler Edouard Duplan.

In het verdere verloop van de wedstrijd bleef het spannend in het Cars Jeans Stadion, mede doordat Jong ADO Den Haag verzuimde om de wedstrijd te beslissen. In de laatste minuut van de wedstrijd viel uiteindelijk de beslissing toen Maarten Rieder de 3-1 op het scorebord schoot en aan alle onzekerheid een einde bracht.

Aanstaande zaterdagavond al speelt Jong ADO Den Haag haar volgende wedstrijd. Dan reist de ploeg af naar Beverwijk voor de uitwedstrijd tegen DEM. De aftrap is om 17.00 uur.

Jong ADO Den Haag – Westlandia 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 37. Sem Steijn 1-0, 45. Roy van Beek 1-1, 50. Niels van Wetten 2-1, 89. Maarten Rieder 3-1

Scheidsrechter: Lars van Leeuwen