Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 2 HSC'21
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 02 februari 2020 14:30u
  • De Aftrap

Het overwicht hebben en meer kansen krijgen, maar niet winnen. Het is iets wat niet alleen het eerste elftal van ADO Den Haag zaterdagavond in de jubileumwedstrijd tegen Vitesse (0-0) overkwam, maar ook een scenario dat zich een dag later voltrok bij de thuiswedstrijd van Jong ADO Den Haag tegen concurrent HSC’21. Het werd 2-2 op De Aftrap.

Het begon nog wel zo goed bij Jong ADO Den Haag, waar Sem Steijn na zijn contractondertekening van afgelopen maandag voor het eerst weer een officiële wedstrijd in Haagse dienst speelde. De middenvelder bekroonde dit na elf minuten spelen al met een doelpunt. Met een achterwaartse kopbal promoveerde hij een voorzet van Hugo Botermans tot een doelpunt.

Jong ADO Den Haag leek, na vier zeges op rij, de ‘winning mood’ door te zetten, maar er slopen na de openingstreffer slordigheden in de ploeg van coach Virgilio Teixeira. De aanzet hiertoe was een zondagsschot van HSC’21-speler Hidde van Dijk, die er zomaar in vloog door de straffe wind. En alsof dat nog niet vervelend genoeg was, viel daarna ook nog de 1-2 van Diego van der Weide na knullig balverlies van Jong ADO Den Haag. Gelukkig trok Lance Duijvestijn op slag van rust nog weer de stand gelijk, op aangeven van Steijn.

Net als het vlaggenschip tegen Vitesse voor elkaar kreeg, wist Jong ADO Den Haag tegen HSC’21 ook een sterke tweede helft op de mat te leggen. Een derde doelpunt bleef echter uit voor de Haagse equipe, die wel het merendeel van het balbezit en de betere kansen had. De grootste mogelijkheid was voor Botermans, die stijlvol over kopte. Overigens waren de bezoekers uit het Twentse Haaksbergen wel continu dreigend vanuit de omschakeling.

Door de remise blijft Jong ADO Den Haag steken op plaats zes in de Derde Divisie Zondag. Als de ploeg van Teixeira had gewonnen van HSC’21, dan stond het op basis van het aantal verliespunten nog derde. Volgende week zondag gaat Jong ADO Den Haag op visite bij OFC uit Oostzaan, de nummer twee van de ranglijst.

Karakteristieken
Jong ADO Den Haag - HSC '21   2-2 (2-2)

Scoreverloop: 12. Steijn 1-0, 23. Van Dijk 1-1, 43. Van der Weide 1-2, 45. Duijvestijn 2-2

Scheidsrechter: Victor Ris

Opstelling ADO Den Haag
Brand; Rieder, Van den Ende, Zwartjens, Amofa (63. Boom); Van Wetten, Steijn, Van Kleef; Seedorf, Botermans, Duijvestijn.

Opstelling HSC'21
Lankheet, Veensma, Wensing, Uguz, Babuloglu (14. Bruinink), Van Dijk, Ter Hogt (84. Postma), Schrijver, Van der Weide, Uguz, Schepers