Terug naar resultaten
RKSV Groene Ster 3 - 2 ADO Den Haag
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 17 november 2019 14:30u
  • Sportpark Pronsebroek

Jong ADO Den Haag is zondagmiddag tegen een zure nederlaag aangelopen bij RKSV Groene Ster. Er werd, dankzij twee rake penalty’s, met 3-2 verloren in Heerlerheide. Daarmee blijven de resultaten van de Haagse beloftenploeg in de Derde Divisie Zondag wisselvallig.

En dat terwijl het team van Virgilio Teixeira nog wel een goede start kende op Sportpark Pronsebroek. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Groene Ster en Jong ADO Den Haag had het merendeel van het balbezit. Dat leidde in de 37ste minuut tot de 0-1. Lance Duijvestijn was trefzeker uit één van de vele goede aanvallen en maakte alweer zijn zesde goal in drie wedstrijden. Vanaf rechts schoot de man in vorm de bal fraai in de verre hoek.

Zoals al vaker dit seizoen leek Jong ADO Den Haag te nadrukkelijk te blijven hangen in de euforie, wat direct leidde tot de gelijkmaker. Een droge en rake knal gaf de thuisploeg nieuwe energie en moed. De Limburgers wisten er daarna een schepje bovenop te doen en maakten het de Haagse beloften moeilijk op basis van strijd.

Jong ADO Den Haag raakte in verlegenheid door het feit dat de wedstrijd steeds meer een fysiek gevecht werd. En terwijl de thuisploeg hier juist de boventoon in voerde, kregen de geel-groenen twee penalty’s tegen. Eerst vergreep Jamal Amofa zich in de zestien, waardoor de 2-1 vanaf elf meter kon worden gemaakt. Hoewel vrijetrappenkoning Niels van Wetten bij de start van het Haags Kwartiertje het evenwicht herstelde, ging het vijf minuten voor tijd alsnog mis. Na een handsbal mocht Groene Ster opnieuw aanleggen vanaf elf meter en viel de 3-2. Een fikse domper voor Jong ADO Den Haag, dat met een gefrustreerd gevoel weer de bus naar Den Haag instapte.

Volgende week zondag (14.30 uur) wacht voor Jong ADO Den Haag de thuiswedstrijd tegen VV Dongen op De Aftrap.

Basisopstelling Jong ADO Den Haag
Schoonderwaldt; Rieder, Boom, Anita, Achahbar; Van Wetten, Duijvestijn, Reemst; Seedorf, Botermans, Boussakou.