ADO Den Haag 1 - 2 OFC
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 08 september 2019 14:30u
  • De Aftrap

Ook de tweede wedstrijd in de Derde Divisie Zondag is verloren gegaan voor Jong ADO Den Haag. De Haagse beloftenploeg kwam op een 1-0 voorsprong tegen OFC, maar de bezoekers uit Oostzaan wisten het duel te kantelen en wonnen met 1-2 op De Aftrap.

Met spelers als Dehninio Muringen, Maarten Rieder, Mats van Kins en Yahya Boussakou hoopte Virigilio Teixeira op een betere wedstrijd dan vorige week, toen het Derde Divisie-debuut bij SV OSS ’20 uitliep op een behoorlijke teleurstelling. In het tweede competitieduel met OFC ging het al wat beter, maar bleven punten opnieuw uit. Gezien het spelbeeld was het absoluut mogelijk om meer over te houden aan dit duel.

En de start was nog zo mooi voor Jong ADO Den Haag. Want nadat beide ploegen al één kans hadden gekregen, werd het na twintig minuten spelen op zeer fraaie wijze 1-0. Killian van Mil had een goede actie in huis op de linkerflank, legde de bal goed af op Lance Duijvestijn en zag de gelegenheidsspits vervolgens mooi afdrukken: 1-0.

De Haagse vreugde was echter van korte duur, aangezien de bal twee minuten later alweer in het netje lag aan de andere kant. Een hoekschop werd binnen gekopt door een OFC’er. Jong ADO Den Haag ging bijna alsnog met een voorsprong de rust in, maar Yahya Boussakou zag een schuiver na een goede steekpass op de paal belanden.

De betere mogelijkheden waren echter voor OFC. Ook in de tweede helft. Keeper Youri Schoonderwaldt weerhield de Oostzaanse ploeg meermaals van het scoren, maar moest zich een kwartiertje voor tijd toch nog een keer gewonnen geven. Hij had geen antwoord op een strafschop, die door scheidsrechter Nick Smit werd gegeven na een licht duwtje van Nadir Achahbar aan de zijkant van de zestien meter.

Jong ADO Den Haag probeerde van alles om nog een punt uit het vuur te slepen, maar in de eindfase was het niet goed en scherp genoeg bij het team van Teixeira, dat zichzelf hiermee eigenlijk vergat te belonen. Daardoor eindigde ook het tweede competitieduel niet zoals gehoopt. Volgende week zondag (15 september) is er een nieuwe kans op punten, in de thuiswedstrijd tegen ADO’20.