ADO Den Haag 3 - 1 FC Den Bosch
  • Oefenduel Onder 21
  • Dinsdag 02 oktober 2018 14:00u

Achter gesloten deuren werkte een Jong ADO Den Haag dinsdagmiddag een oefenwedstrijd af tegen het tweede elftal van FC Den Bosch. Het vriendschappelijke duel werd met 3-1 gewonnen, dankzij doelpunten van Robin Polley, Donny Gorter (penalty) en Thijmen Goppel. De goal van Polley was het hoogtepunt van de wedstrijd.

ADO Den Haag wilde de spelers die de laatste tijd weinig aan de bak komen in het eerste elftal de gelegenheid geven om speelminuten te maken en regelde daarom een oefenwedstrijd tegen Jong Den Bosch. Het duel met de Brabanders werd grotendeels gedomineerd door de thuisploeg, die werd gecoacht door assistent-trainer Dirk Heesen.

Na ruim twintig minuten spelen kwam ADO Den Haag op voorsprong in het Cars Jeans Stadion. Nadat Gorter vanuit kansrijke positie voorlangs had geschoten, vond Polley het net. En hoe. De rechtsachter sneed naar binnen en schoot de bal met links fraai in de kruising. Erik Falkenburg, die zijn rentree maakte na zijn blessure, had daarna de kans om er 2-0 van te maken, maar had geen geluk in de afronding.

Nadat Robert Zwinkels een inzet van Luuk Brouwers redde, werd Nick Kuipers bij een vrije trap gevloerd in de zestien meter. Gorter mocht zodoende aanleggen vanaf elf meter en schoot via de paal raak: 2-0. Mats van Kins had vlak na de verzilverde penalty de 3-0 op zijn schoen, maar de poging rolde voorlangs. Nadat Gashi Albin namens de Bosschenaren op de paal schoot, floot scheidsrechter Mark Langendoen voor de rust.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder, maar liet Den Bosch zich wel wat meer zien. Zwinkels pareerde eerst een fraaie pegel van Jeremy Fernandes en zag daarna Iker Hernández Ezquerro het houtwerk raken. Vlak voor tijd vielen er nog twee treffers. Goppel rondde af na een ouderwetse counter van ADO Den Haag en in de blessuretijd redde Oulad Omar Imrane de eer namens de bezoekers, die even daarvoor ook al de lat raakten uit een corner.

Opstelling ADO Den Haag 2: Zwinkels; Polley, N. Kuipers, Pinas, B. Kuipers; Gorter, Van Kins (88. Hooi), Goossens; Goppel, Falkenburg (46. Boussakou), Lorenzen.

Auteur: Koen Jans