Terug naar resultaten
Roda JC 6 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 03 december 2018 18:30u
  • Parkstad Limburg Stadion

Het tweede elftal van ADO Den Haag beleefde maandag een avond om snel te vergeten. Op bezoek bij Roda JC Kerkrade 2 ging de ploeg van Virgilio Teixeira met ruime cijfers ten onder. Het werd maar liefst 6-1 in Kerkrade. Yuning Zhang maakte de Haagse goal.

ADO Den Haag 2 speelde met onder anderen Mike Havekotte, Robin Polley, Shaquille Pinas, Bas Kuipers, Mats van Kins, Donny Gorter, Thijmen Goppel en Zhang in de basisploeg, maar gaf niet thuis in Limburg. Daar kwam het al snel op achterstand, door een goal van Mart Remans. Toch had het team van Teixeira het betere van het spel in het eerste half uur. Dat leidde tot twee goede kansen voor Zhang. Daar ging er ééntje van in. De Chinese spits stuitte eerst nog op keeper Loek Hamers, maar rondde even later wel af na voorbereidend werk van Van Kins: 1-1. Na de gelijkmaker wisten de Haagse beloften niet door te drukken. Sterker nog, Roda JC kwam na 36 minuten spelen opnieuw op voorsprong. Weer was het Remans die afdrukte, na een dekkingsfout in de defensie van ADO Den Haag.

Na de theepauze ging het van kwaad tot erger bij het tweede elftal van ADO Den Haag. Toen Remans zijn hattrick compleet maakte na een uur spelen, zakte het als een kaartenhuis in elkaar. Daar wist de Limburgse thuisploeg optimaal van te profiteren, aangezien doelpunten van Tim Väyrynen (penalty), Celestin Djim Ndogo en invaller Bjorn Stassen voor een 6-1 overwinning voor Roda JC zorgden. Een fikse teleurstelling voor Teixeira en de zijnen.

ADO Den Haag 2 zit nu in de wachtkamer. Het staat met nog één speelronde te gaan (waarin het zelf niet meer in actie komt) nog op de vierde plaats in Poule B van de Reservecompetitie en moet in de top-vijf eindigen om zich te plaatsen voor de sterkere voorjaarscompetitie, maar er kunnen nog twee ploegen langszij komen. De Haagse beloften moeten hopen dat Willem II verliest van FC Dordrecht of dat Excelsior niet wint van Helmond Sport.

Basisopstelling ADO Den Haag 2: Havekotte; Polley, Amofa, Pinas, B. Kuipers; Rieder, Van Kins, Gorter; Goppel, Zhang, Boussakou.