Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 2 Feyenoord
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Dinsdag 24 april 2018 14:00u
  • Stadion de Kuip

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft in het competitieduel met Feyenoord 2 gelijk gespeeld. De wedstrijd in de Rotterdamse Kuip eindigde in 2-2.

Op papier was het dinsdagmiddag een thuiswedstrijd voor ADO Den Haag. Maar het eigen Cars Jeans Stadion was niet beschikbaar vanwege een wedstrijd van de ADO Den Haag Vrouwen. Daarom werd besloten om het duel in De Kuip af te werken.

Na bijna een half uur kwam Feyenoord aan de leiding door een goal van Dylan Vente, die met een schuiver de verre hoek vond. ADO Den Haag, met onder meer Bas Kuipers, Nick Kuipers en Tim Coremans in de basis, kwam op slag van rust bijna op gelijke hoogte. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Hennos Asmelash. Zijn inzet werd echter door Feyenoord-goalie Ramon ten Hove over de lat getikt.

Diezelfde Feyenoord-doelman ging vrijwel direct na de aftrap voor de tweede helft in de fout. Een terugspeelbal schoot hij hard tegen het lichaam van Delano Ladan (foto) aan. De bal rolde vervolgens in de goal. 1-1. Het elftal van trainer Virgilio Teixeira drong vervolgens aan en nam kort daarna een voorsprong. De meest dreigende aanvaller, Yahya Boussakou, rondde een mooie aanval van ADO Den Haag doeltreffend af.

Daarna waren er mogelijkheden over en weer. Feyenoord maakte uiteindelijk het enige doelpunt. Uit een vrije trap van bij de hoekvlag tikte Noah Lewis voor Feyenoord de 2-2 binnen. De Hagenaars probeerden in de slotfase er nog een overwinning uit te slepen. ADO Den Haag kreeg kansen via invaller Maarten Reijneveld en Ladan, maar zij wisten niet tot scoren te komen.

Door de puntendeling neemt ADO Den Haag een derde positie in op de ranglijst met 25 punten uit vijftien wedstrijden. Volgende week staat de laatste competitieronde op het programma. Maandag 30 april kruist ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion de degens met Cambuur 2, dat één plek hoger staat met een verschil van één punt. Bij een goed resultaat zou ADO Den Haag dus nog naar plek twee kunnen stijgen. Aftrap is om 18.30 uur.

Karakteristiek

ADO Den Haag 2 - Feyenoord 2     2-2 (0-1)

Scoreverloop: 17. Vente 0-1, 47. Ladan 1-1, 52. Boussakou 2-1, 62. Lewis 2-2

Opstelling ADO Den Haag 2: Coremans; Polley, N. Kuipers (70. Smith), Pinas, B. Kuipers; Asmelash, Guezen, Timmermans (81. Reijneveld); Boussakou, Ladan, Roeleveld (75. Rieder)

Opstelling Feyenoord 2: Ten Hove; Reith, Lewis, Geertruida, Malacia; Wehrmann, Kökcü, Burger; Bangura, Vente, Hansson

 

Auteur: Ronald van der Geer
Fotografie: Laurens Lindhout