SC Cambuur 2 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Dinsdag 12 december 2017 18:30u
  • Cambuur Stadion

Het tweede team van ADO Den Haag heeft zich dinsdag niet kunnen herstellen van de vorige competitienederlaag tegen Feyenoord. De uitwedstrijd tegen SC Cambuur ging ook verloren. In Leeuwarden kwam ADO Den Haag nog wel op 0-1, maar de thuisploeg ging er door een goal vlak voor tijd toch nog met de zege vandoor: 2-1.

In de eerste helft kreeg ADO Den Haag drie goede kansen via Guy Smith, Maarten Reijneveld en Sam van Huffel. Laatstgenoemde was het dichts bij een doelpunt, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Cambuur deed af en toe iets terug vanuit de omschakeling. Keeper Indy Groothuizen, die een uitstekende wedstrijd speelde, werd geen enkele keer echt aan het wankelen gebracht.

Direct na rust zette Cursat Cil ADO Den Haag op voorsprong. Vanaf een meter of dertig besloot de middenvelder vol uit te halen. En dat deed hij met precisie, want Cil zag zijn pegel op prachtige wijze in de kruising belanden: 0-1.

Lang kon ADO Den Haag niet van de goal genieten. In de 56e minuut bracht Danny van Haaren Cambuur op gelijke hoogte. Het duel leek op 1-1 af te stevenen, maar daar wensten de Friezen niet aan mee te werken. Ruim vijf minuten voor tijd was het Darren Rosheuvel die ervoor zorgde dat de drie punten in Leeuwarden bleven: 2-1.

ADO Den Haag blijft door de nederlaag op twaalf punten staan. Daarmee staat het op een vierde plek op vier punten achter koploper NEC. Dat is ook de volgende tegenstander, na de winterstop op maandag 22 januari. In Nijmegen wordt er om 18.30 uur afgetrapt.

SC Cambuur 2 – ADO Den Haag 2      2-1 (0-0)

Scoreverloop: 47. Cil 0-1, 56. Van Haaren 1-1, 84. Rosheuvel 2-1

Scheidsrechter: Roel de Cock

Opstelling SC Cambuur 2: Bos; El Baad, Boutzamer, Rosheuvel, Van den Beemt, Claver, Etten, Schols, Van Haaren, Jasper, Ben Haddour

Opstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen; Polley, Smith, Pinas, Nwankwo; Timmermans, Van Kins, Cil; Van Huffel, Reijneveld, Roeleveld