Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 3 svv Scheveningen
  • Oefenduel
  • Dinsdag 14 februari 2017 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

Dinsdagavond is een oefenwedstrijd in het Kyocera Stadion tussen het tweede team van ADO Den Haag en svv Scheveningen (derde divisie) geëindigd in een 2-3 overwinning voor de Scheveningers. Alle goals vielen na rust. Dankzij Nasser El Khayati en Mike Havenaar kwam ADO Den Haag nog op 2-0, maar door drie goals van Scheveningen in het laatste kwartier ging de zege toch aan de neus van de thuisploeg voorbij.

De wedstrijd was in het leven geroepen omdat het competitieduel met Heracles Almelo van maandagavond niet doorging. De technische staf wilde toch graag de reservespelers van de selectie aan het werk zien, en ook mannen die bijna weer honderd procent fit zijn: Havenaar en Aaron Meijers. Bij tegenstander Scheveningen een hoop voormalig ADO Den Haag-spelers, waaronder Sandro Calabro, Ricardo Samoender en Mitchel de Vlugt.

Scheveningen was niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden. In de openingsfase deed de ploeg van trainer John Blok nauwelijks onder voor ADO Den Haag. Scheveningen kreeg zelfs de beste kans in de eerste helft. Ex-ADO Den Haag speler Leroy Resodihardjo trof de paal uit een corner. Keeper Rody de Boer moest nog in actie komen op een inzet van Tim Peters. De Hagenaars zetten daar kansen voor Sheraldo Becker en Havenaar tegenover, maar zij schoten respectievelijk voorlangs en kopte recht op de doelman af. Zo gingen de teams rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft was ADO Den Haag beter, en dat werd ook uitgedrukt op het scorebord. In de vijftigste minuut verzond Danny Bakker een vlijmscherpe steekpass naar El Khayati. Voor hem was het een koud kunstje de 1-0 tegen de touwen te werken. Havenaar maakte er een kwartier later 2-0 van. Achraf El Mahdioui bediende Sheraldo Becker, die op zijn beurt een strakke voorzet gaf op Havenaar. De Japanner schoot keihard binnen. De zege leek binnen handbereik, maar niets bleek minder waar. Door goals in het laatste kwartier van Esin Gula (twee keer) en Marvin Nieuwlaat ging Scheveningen er alsnog met de overwinning vandoor: 2-3. 

Volgende week staat er weer een competitiewedstrijd op het programma voor ADO Den Haag 2. Op maandag 20 februari komt Excelsior 2 op bezoek. De aftrap in het Kyocera Stadion is om 18.30 uur.

Karakteristiek

ADO Den Haag 2 – svv Scheveningen      2–3 (0-0)

Scoreverloop: 50. El Khayati 1-0, 66. Havenaar 2-0, 74. Gula 2-1, 86. Nieuwlaat 2-2, 87. Gula 2-3

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; David, Asmelash, Bakker, Meijers (77. Berends); El Mahdioui, Schouten (80. Cil), Gorter; Becker, Havenaar (67. Ladan), El Khayati

Opstelling Scheveningen: Wolsheimer; El Moussaoui, Koorndijk, Calabro, Resodihardjo, Peters, Aldogan, Samoender, De Vlugt, Jungschläger, Rog

 

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout