ADO Den Haag 2 - 2 Feyenoord
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 10 april 2017 15:00u

Lange tijd leek het tweede team van ADO Den Haag met de zege aan de haal te gaan tegen Feyenoord 2. Maar een goal één minuut voor tijd van de Rotterdammers zorgde toch nog voor een 2-2 eindstand. Namens ADO Den Haag scoorden Tom Trybull en Delano Ladan.

ADO Den Haag trad aan met de nodige spelers uit de hoofdmacht. Onder meer Tom Beugelsdijk, Trybull en Randy Wolters konden rekenen op een basisplek. Zij konden in de eerste tien minuten niet verhinderen dat Feyenoord het initiatief pakte. De ploeg van coach Roy Makaay had het meeste balbezit, maar deed daar weinig mee. De eerste kans was zelfs voor ADO Den Haag. Op een inzet van Guyon Fernandez wist doelman Kenneth Vermeer ternauwernood te redden.

In het tweede kwartier drukte Feyenoord het overwicht ook uit in kansen. Keeper Rody de Boer moest ingrijpen op schoten van Bart Sinteur en Marko Vejinovic. De goal viel toch aan de andere kant. Daarbij kreeg ADO Den Haag wat hulp van Vermeer, die een terugspeelbal van zijn voet liet glippen. Jerdy Schouten bediende Trybull die in een leeg doel raak schoot. Vlak voor rust leek Feyenoord op gelijke hoogte te komen, maar Abel Tamata verhinderde met een ultieme sliding de 1-1 door Nigel Robertha.

Na de pauze duurde het niet lang voordat Feyenoord de 1-1 maakte. Eerst mikte Vejinovic nog op de paal. Even later had hij wel succes. De Rotterdammers kregen een indirecte vrije trap, nadat De Boer een terugspeelbal van Beugelsdijk ving. Vanaf een meter nog negen schoot Vejinovic gedecideerd raak.

Feyenoord kon slechts tien minuten genieten van de gelijkmaker. Want in de 67e minuut was het weer raak voor ADO Den Haag. Wederom zag Vermeer er niet goed uit bij de treffer. Een corner van invaller Kursat Cil belandde op het hoofd van Ladan. Zijn kopbal leek houdbaar, maar verdween toch in het doel: 2-1. In de slotfase ging Feyenoord nog vol voor de 2-2. En met succes. Één minuut voor tijd zorgde Dylan Vente dat Feyenoord met een punt naar huis ging.

Door de remise heeft ADO Den Haag veertien punten bij elkaar gesprokkeld. Die zijn behaald in twaalf wedstrijden. Daarmee neemt de formatie van coach Ger van Weelden voorlopig een vijfde positie in op de ranglijst. Vanwege Tweede Paasdag speelt ADO Den Haag volgende week niet op maandag, maar op woensdag. Op 19 april komt Roda JC op bezoek in Den Haag. De aftrap in het Kyocera Stadion is om 15.00 uur.

ADO Den Haag 2 – Feyenoord 2          2–2 (1-0)

Scoreverloop: 30. Trybull 1-0, 58. Vejinovic 1-1, 67. Ladan 2-1, 89. Vente 2-2

Scheidsrechter: Kevin Puts

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; David (62. Nwankwo), Beugelsdijk, Van Schaik, Tamata; El Mahdioui, Trybull, Schouten; Ladan (81 Maatoug), Fernandez, Wolters (66. Cil)

Opstelling Feyenoord 2: Vermeer; Hamer, Dammers, Kongolo (46. Zwartjens), Woudenberg; Vejinovic, Janga (81. Smulder), Sinteur; Hansson, Vente, Robertha (62. Polley)