Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 1 SBV Excelsior
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 20 februari 2017 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Aan de hand van Sheraldo Becker heeft het tweede team van ADO Den Haag maandagavond drie punten gepakt tegen Excelsior 2. De buitenspeler was maar liefst drie keer trefzeker. Al zijn goals waren vergelijkbaar: vanaf links schoot Becker met zijn rechtervoet telkens raak in de lange hoek. Excelsior kon alleen iets terug doen via een benutte penalty van voormalig ADO Den Haag-speler Mike van Duinen.

ADO Den Haag begon onder meer met Mike Havenaar, Nasser El Khayati en Becker in de basis. Allemaal mannen die zondag met het eerste team nog in actie kwamen tegen Feyenoord. De ploeg van coach Ger van Weelden schoot als beste uit de startblokken. Want al na een paar tellen had Achraf El Mahdioui een aardige poging in huis. Zijn schot zeilde een paar meter over. In de zesde minuut was het wel raak. Na een mooie steekpass van verdediger Henk van Schaik kon Becker met een bekeken schuiver in de lange hoek voor de 1-0 zorgen.

Na de openingstreffer brak er een fase aan dat Excelsior een aantal kansen creëerde. Zo waren Danilo Pantic en Van Duinen dichtbij een goal, maar zonder succes. Dat had Van Duinen in de 22e minuut wel. Daar moest wel een penalty aan te pas komen, die werd veroorzaakt door Van Schaik. De spits schoot de strafschop resoluut binnen. Een kwartier later leek Van Duinen zijn tweede van de avond te maken, maar hij kon net niet profiteren van een rebound. Voor de rust lukte het Becker wel voor de tweede maal te scoren. De 2-1 was vrijwel identiek aan de 1-0. Alleen kwam de pass dit keer van El Mahdioui. Keeper Mike Havekotte had wederom het nakijken.

De kansen in de tweede helft waren een stuk schaarser dan in het eerste bedrijf. ADO Den Haag-sluitpost Rody de Boer moest 'slechts' twee keer redding brengen op inzetten van Pantic en Leeroy Owusu. Aan de andere kant kon alleen Jerdy Schouten gevaar stichten met schot waar Havekotte enigszins moeite mee had. In de 78e minuut maakte ADO Den Haag uit het niets de 3-1. Wederom was Becker de afmaker. Hij produceerde zijn derde van de avond door vanaf links met zijn rechter de lange hoek te vinden. Havenaar gaf de assist. Daar zou het bij blijven: een prima overwinning voor de mannen van Van Weelden.

Door de driepunter stijgt ADO Den Haag 2 één plekje op de ranglijst van reservecompetitie A. Er wordt nu een zevende plek ingenomen met tien punten uit acht duels. Volgende week gaan de Hagenaars op bezoek bij Heracles Almelo 2. Die wedstrijd wordt op maandag 27 februari in de middag afgewerkt, namelijk om 14.00 uur.

Karakteristiek

ADO Den Haag 2 – Excelsior 2                 3–1 (2-1)

Scoreverloop: 6. Becker 1-0, 22. Van Duinen 1-1 (pen.), 42. Becker 2-1, 78. Becker 3-1

Scheidsrechter: Marcel te Hennepe

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; David, Asmelash, Van Schaik, Owusu; El Mahdioui, Schouten (89. Van Huffel), El Khayati; Becker (84. Amatkarijo), Havenaar (89. Bilgi), Wolters

Opstelling Excelsior 2: Havekotte; Owusu (86. Badjeck), Drost (66. Haspolat), Brito, Massop; Fortes, Vermeulen, Hadouir; Pantic (86. Bolivar), Van Duinen, Fredy

 

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout