ADO Den Haag 2 - 0 Willem II
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 14 september 2015 18:30u

Na vier wedstrijden is het Jong ADO Den Haag eindelijk gelukt drie punten te pakken. Maandagavond werd Jong Willem II, dat nog puntloos is, met 2-0 verslagen in het Kyocera Stadion. Een verdiende zege, want ADO Den Haag had meer veldoverwicht en kreeg de meeste kansen. Toch had het een vrije trap van Roland Alberg nodig om op voorsprong te komen. De 2-0 was een rake strafschop, wederom van Alberg.

De gehele eerste helft was ADO Den Haag de bovenliggende partij. Willem II werd constant teruggedrongen, en kon alleen een keer gevaar stichten via een scherpe voorzet van Ruben Ligeon. Er was niemand in de buurt om tegen de bal aan te lopen. De thuisploeg was in de vorm van Alberg regelmatig bij het vijandelijke doel te vinden. Voor het eerst in de achtste minuut, toen een laag schot van de ‘nummer 10’ eenvoudig gepareerd werd door keeper Nigel Bertrams.

Vanaf de 25e minuut drong ADO Den Haag nog nadrukkelijker aan. Alberg had wederom een flinke knal in huis, die Bertrams weer niet kon verontrusten. Even later werd een poging van de middenvelder nog geblokt na een mooie één-twee met Ludcinio Marengo. De vleugelspeler maakte indruk door directe tegenstander Joep van de Rande een aantal keer op het verkeerde been te zetten. Daaruit volgde nog een paar hachelijke momenten voor Willem II (onder meer een schot naast van Gervane Kastaneer), maar Bertrams wist zijn goal schoon te houden. Ook een pegel van Thomas Kristensen belandde niet tussen de palen, en ging rakelings over. ADO Den Haag verdiende meer, maar toch werd er met een 0-0 stand gefloten voor de rust.

In de pauze leek Willem II-coach Jan de Hoon een donderspeech te hebben gegeven. Want zijn mannen gingen voortvarend van start in de tweede helft met twee aardige schoten van afstand. ADO Den Haag raakte er niet door van de wijs. Het bleef met Alberg kansen krijgen. Eerst schoot hij nog hoog over, daarna zag Alberg een pegel in de korte hoek weg worden gestompt door Bertrams.

Na een uur spelen brak er een fase aan, waarin Willem II zomaar op voorsprong had kunnen komen. Binnen korte tijd mochten de Tilburgers een paar keer aanleggen voor een schot, maar Robert Zwinkels hoefde geen één keer in actie te komen, want de pogingen werden geblokt of gingen naast. Met nog een kwartier op de klok maakte ADO Den Haag dan eindelijk de verdiende treffer. Daar had het wel een vrije trap voor nodig. Die werd feilloos benut door Alberg. Hij zorgde in de blessuretijd ook voor de eindstand door een penalty binnen te schieten, nadat Kenji Gorré onderuit werd gehaald door Thomas Kok, die met zijn tweede gele kaart ook het veld af moest. Snel daarna floot scheidsrechter Ingmar Oostrom de wedstrijd af.

Dankzij de zege heeft ADO Den Haag nu vier punten behaald uit vier wedstrijden. Het blijft daarmee wel zesde staan in poule A van de reservecompetitie voor beloften. Over twee weken treedt de ploeg van coach Ger van Weelden weer aan in het Kyocera Stadion. Op maandag 28 september is koploper Jong Feyenoord de tegenstander. De aftrap is om 18.30 uur.

Jong ADO Den Haag – Jong Willem II 2–0 (0-0)

Scoreverloop: 75. Alberg 1-0, 90+3 Alberg 2-0 (pen.)

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaarten: Kristensen, Hevel (beiden ADO Den Haag) en Ligeon (Willem II)
Rode kaarten: Kok (Willem II, twee keer geel)

Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; Baggerman (75. Ben Amar), Derijck, Groos, Hevel; Kristensen, Alberg, Jansen; Marengo (72. Atay), Kastaneer, Gorré
Opstelling Jong Willem II: Bertrams; Van de Rande (72. Koks), Joppen, Altheer, Kuiper; Kok, Braber, Vleugels; Ligeon, Martial, De Jong (82. Bouhadan)