SC Heerenveen 2 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 24 augustus 2015 18:30u
  • Abe Lenstra Stadion

Het is de beloften van ADO Den Haag ook in de derde competitiewedstrijd niet gelukt drie punten binnen te halen. Na een nederlaag tegen Jong Cambuur Leeuwarden en een gelijkspel tegen Jong Heracles Almelo gingen de mannen van coach Ger van Weelden maandagavond met 2-0 onderuit bij het beloftenteam van sc Heerenveen.

ADO Den Haag, onder toeziend oog van hoofdtrainer Henk Fraser, verscheen op Sportpark Skoatterwald met vele bekende namen aan de start. Zo begonnen Tom Beugelsdijk, Timothy Derijck, Kevin Jansen en Giovanni Korte in de basis. Zij deden zondag ook nog mee in de Eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht.

Ondanks die spelers was Heerenveen in de eerste helft de bovenliggende partij. Dat resulteerde in eerste instantie nog niet tot hele grote kansen. ADO Den Haag kreeg wel een uitstekende mogelijkheid. Na twintig minuten spelen had Gervane Kastaneer een prachtige voorzet vanaf rechts in huis. Segun Owobowale kwam op het natte veld inglijden. In zijn sliding trapte hij tegen de bal, die keihard uiteen spatte op de lat.

Het duurde lang voordat de thuisploeg het optische overwicht in een goal wist uit te drukken. Dat lukte pas vlak voor rust. Na een assist van Tarik Kada trof Morten Thorsby doel: 1-0. Met die stand gingen beide teams ook aan de thee.

Tien minuten na rust was de aangever bij de eerste goal zelf de gevierde man. Kada speelde zichzelf vrij via een mooie actie. De Haagse keeper Tim Coremans zag het schot van de rechtsbuiten niet aankomen. Met een inzet door de benen van de keeper tekende Kada aan voor de 2-0. In het vervolg van het duel gebeurde er nauwelijks meer iets noemenswaardigs, dus bleef het bij de twee Friese doelpunten.

Na drie gespeelde wedstrijden vindt ADO Den Haag zichzelf terug op een zesde positie op de ranglijst van reservecompetitie A. Er werd slechts één puntje behaald. Alleen de beloften van VVV/Helmond Sport en Willem II zijn nog puntloos. Jong Feyenoord en Jong PEC Zwolle staan samen aan kop met negen punten. Volgende week komt ADO Den Haag niet in actie. Pas op maandag 14 september staat het volgende treffen op het programma. Willem II reist dan af naar het Kyocera Stadion. De aftrap is om 18.30 uur.

Jong sc Heerenveen – Jong ADO Den Haag 2–0 (1-0)

Scoreverloop: 45. Thorsby 1-0, 55. Kada 2-0
Scheidsrechter: Rob Dieperink